EFORT. Ontanu si colaboratorii sai au sarbatorit Ziua Nationala cu un curcan care le-a dat de furca celor doi tineri care au dus platoul in sediul primariei Bun venita. Pentru multi pensionari care au venit la corturile amenajate de primarie insotiti de nepoti, fasolea cu costita a fost o adevarata mana cereasca SUCCES. Sarmalele facute la Craiova au fost cel putin la fel de apreciate ca fasolea gatita de bucataresele din Bucuresti OFICIAL. Primarul Sectorului 2 s-a imbracat festiv, in uniforma militara La Craiova s-au mancat 10.000 de sarmale si s-au baut 10.000 de litri de vin rosu, in timp ce in sectorul 2 al Capitalei s-au dat gata 13.000 de portii de fasole cu costita si 700 de litri de tuica. Edilul Neculai Ontanu a preferat, in locul preparatelor traditionale, un curcan la tava. Daniela Catrina Mirabela Bubatu Bucurestenii s-au ingramadit, ieri, pentru a prinde o portie de fasole cu costita, din cele 13.000 pregatite, si un paharel de tuica fiarta, din cele 700 de litri scoase la bataie de Primaria Sectorului 2. La unul dintre corturi, amenajat in fata Circului, oamenii s-au asezat la coada inca de la ora 11.00. Chiar daca vremea a fost rece, bucurestenii au stat linistiti pe banci, unde s-au delectat cu mancarea traditionala ostaseasca. Cei care au luat masa aici au fost foarte satisfacuti de calitatea preparatului gatit la cazane de bucatarese pricepute. „Nu am mai mancat o fasole asa de buna din armata”, ne-a spus Stefan Stere, de profesie taximetrist. In timp ce oamenii de rand savurau sarmalele primite gratis, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, s-a infruptat dintr-un curcan ornat sofisticat cu bucati de rulada din carne si legume. Iar pentru ca preparatul sa fie si mai imbietor, bucatarii i-au pus si o funda. Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata si prin defilarea, la Arcul de Triumf, a peste doua mii de cadre militare. La Craiova, 1 Decembrie a fost sarbatorit cu mancare din belsug. Peste 10.000 de sarmale au fost degustate, ieri, in centrul orasului, de toti cei care au participat la ceremonialul dedicat acestei zile speciale. Din meniul oferit de primarie nu au lipsit deja traditionala fasole cu carnati, cozonacii si peste 10.000 de litri de vin rosu. Edilul Craiovei s-a gandit si la cei care sunt in postul Craciunului, astfel ca, pe mese, puteai gasi din abundenta fasole batuta cu usturoi. Celor infrigurati li s-a oferit ceai fierbinte sau vin fiert, dupa preferinte.
Aparatele de zbor ale Armatei si Ministerului de Interne nu au mai decolat pentru parada de Ziua Nationala, din cauza vremii nefavorabile. In acest sens, organizatorii au stabilit ca, din cauza cetii dense, exercitiile ar fi inutile, in conditiile in care avioanele si elicopterele nu ar fi putut sa fie urmarite de asistenta. (A.D.) http://www.cancan.ro/galerii/Neculai_Ontanu_imbracat_militar_-_Parada_1_Decembrie/index.php#galerie_foto