UNICAT. Pentru confectionarea cerceilor, Andreea Vaduva foloseste materiale neconventionale Debut. Creatoarea acestor podoabe originale este studenta la Limbi straine, iar primii sai clienti au fost chiar colegele de facultate Alina Andrei Mirodenii precum coaja de portocala, scortisoara sau fisticul sunt ingredientele indispensabile ale unei bucatarese atunci cand pregateste prajituri. Andreea Vaduva, o tanara de 20 de ani din Ramnicu Valcea, le-a gasit, insa, o intrebuintare banoasa. Ea a inceput sa creeze, din noiembrie anul trecut, cercei din coji de portocala, de nuci, fistic, scortisoara, paste fainoase, pastai sau plante uscate si chiar din tigari. „Ideea mi-a venit intrand pe site-ul care gazduia si accesorii lucrate manual din plastic sau lut. Mai tarziu, ingrozita de munca la patron, am zis sa creez ceva rar in zilele noastre, care sa fie impotriva supratehnologizarii, poluarii si vulgaritatii. Am ales sa fac cercei pentru ca sunt feminini si infrumuseteaza mai mult decat un machiaj, imbraca chipul si pot sa socheze”, ne-a povestit Andreea. Ciudat este faptul ca adolescenta nu a facut nici macar un curs de pictura pana acum. „Sunt studenta in anul III la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din Cadrul Universitatii. Nu am crezut ca voi putea vreodata sa pictez”, ne-a marturisit Andreea. Colegele sale de la facultate au fost primii clienti. Acum, bijuteriile sale se vand in trei magazine bucurestene si intr-o librarie din Pitesti, iar Andreea intentioneaza ca, in viitor, sa-si expuna cerceii si in interiorul centrelor universitare. O astfel de pereche de cercei costa in jur de 10 lei.