Rezultat. Iaurturile nu pun in pericol sanatatea consumatorilor Adriana Popescu Dupa ce in urma cu o saptamana, inspectorii sanitar-veterinari au creat panica in randul consumatorilor de iaurturi, avertizand asupra posibilului pericol de contaminare cu dioxina a unor produse Danone, rezultatele testelor efectuate la Budapesta au infirmat, marti, potentialul pericol. Potrivit presedintelui Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, analizele de laborator au evidentiat faptul ca nivelul dioxinei este de 0,22 picograme pe gram de grasime, sub limita prevazuta de regulamentele europene, de 3 picograme pe gram de grasime. Reprezentantii Laboratorului de Referinta din Ungaria au declarat ca, pana in prezent, au testat 88 de mostre pentru depistarea dioxinei si pentaclorfenolului (PCP), insa, niciun test nu a avut rezultate pozitive. ANSVSA a anuntat, ieri, ca va ridica sechestrul asupra celor 44.000 de iaurturi confiscate, iar compania producatoare va putea decide daca le va reintroduce in comert.