EFORT. Maria Chis (medalion) pregateste o coliva in doua-trei ore, dar spune ca satisfactia e mare atunci cand clientii ii apreciaza munca Pret. Un kilogram se vinde cu 9,5 lei, iar un pahar la oferta cu o felie de cozonac, cu 1,5 lei Claudia Voicu O cofetarie din Arad a venit cu o oferta inedita pentru clientii sai: coliva si colaci pentru parastase. Ideea s-a dovedit una cat se poate de inspirata. Maria Chis, patroana cofetariei si, totodata, cea care face coliva, spune ca in fiecare weekend, cand sunt pomeni, primeste in medie cinci comenzi. „Am vazut ca atunci cand avea nevoie, lumea era disperata ca nu gasea unde sa comande coliva, asa ca m-am gandit sa facem noi. Un kg costa 9,5 lei. E foarte gustoasa, folosim tot ce trebuie, de la esenta de rom, lamaie pana la bomboane, nuca si cacao”, ne-a povestit Maria Chis, care are o experienta de cofetar de 34 de ani. Femeia spune ca atunci cand are comenzi se trezeste cu noaptea in cap pentru pregatirea colivei. „La 04.00 sunt deja in picioare. Graul trebuie sa fie proaspat fiert si muncesc la o coliva cam doua3.-trei ore. Am o mare satisfactie cand clientii spun ca au fost multumiti si ca le-a placut. Lumea intreaba cine a facut coliva si uite asa imi fac reclama de la un parastas la altul”, ne-a mai spus aradeanca. La cerere, se pot face si pachete speciale pentru pomeni, care contin un pahar de 150 de grame de coliva si o felie de cozonac sau un colac. Un pachet costa 1,5 lei.