Campanie. Selectionerul Victor Piturca incearca sa-i convinga pe Chivu si Lobont sa renunte la acest viciu Octavian Topa Adrian Mutu s-a schimbat foarte mult dupa celebrul scandal al drogurilor care l-a indepartat de la Chelsea. Dupa cele sapte luni de suspendare, cel mai bun marcator al „Nationalei” a renuntat la tot ceea ce ii putea dauna carierei sale. Noptile pierdute prin baruri, „amorurile” consumate cu diverse starlete, consumul de droguri si alcool. Mai mult, si-a intemeiat o noua familie si se bucura impreuna cu sotia sa de fetita lor, Adriana. Rezultatele acestei schimbari de atitudine s-au vazut imediat, Mutu fiind desemnat de ziaristii italieni cel mai bun jucator din Serie A, la finalul acestei editii. Marti seara, la emisiunea „Nasul”, Piturca a anuntat ceea ce stiam de o luna si jumatate: Adrian Mutu a renuntat si la fumat. Ce nu stiam e faptul ca insusi antrenorul a renuntat la acest viciu de doi ani si jumatate si ca duce o campanie de convingere cu toti apropiatii sai care continua sa fumeze. „Sper sa-i conving pe Chivu si pe Lobont sa renunte si ei, oferindu-le exemplul lui Adrian”, a spus Victor Piturca, mandru de vointa atacantului sau preferat.
Marius Lacatus si Nicolae Dobrin sunt cei mai cunoscuti dintre marii fumatori ai fotbalului romanesc. Despre fostul numar sapte de la Steaua circula legende, cum ca fuma pana si cu un sfert de ora inainte sa iasa la incalzire pentru meci. Gicu Dobrin, si el un „prieten” al tutunului, s-a lasat de fumat abia in urma cu cativa ani, din cauza problemelor de sanatate. (I.M.)
Mircea Sandu va sarbatori, in luna octombrie, doi ani de cand a renuntat definitiv la tigari. Ca fotbalist, actualul „nas” federal nu fuma foarte mult. Exagera doar la petreceri, dar, dupa ce a renuntat la activitate, a inceput sa fumeze constant. In urma cu aproape doi ani, fara sa aiba probleme de sanatate, presedintele FRF a hotarat sa renunte la acest viciu. A crescut rapid in greutate cu aproape zece kilograme, pe care le-a dat jos reapucandu-se de jucat miute si tenis cu prietenii. In prezent, pe culoarele Federatiei Romane de Fotbal, putini isi mai permit sa fumeze. Ceea ce, trebuie sa recunoastem, nu e lucru rau! (O.T.)