5 motive ca sa consumati oua
FRUMUSETE. Datorita faptului ca este o sursa importanta de sulf, oul face bine la par si unghii Nutritionistii recomanda consumul acestor produse care contin numeroase proteine, minerale, vitamine si albumine. Mona Bica Oul, fie ca este de gaina, de gasca, de rata sau de prepelita, este un produs care contine numeroase substante nutritive, fiind esential intr-o dieta echilibrata. Intr-un ou se gasesc numeroase proteine, minerale, vitamine si albumine. Nutritionistii au intocmit o lista a beneficiilor acestui produs. Ouale sunt bune pentru ochi. Datorita nutrientilor pe care ii contine, oul de gaina previne degenerarea tesutului ocular si previne aparitia cataractei, in special in cazul persoanelor mai in varsta. Previn aparitia cancerului la san. Ouale contin cholina, un nutrient care, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii americani, reduce cu 24% riscul aparitiei cancerului de san. Acelasi nutrient regleaza sistemul nervos si pe cel cardiovascular. Contin grasimi „bune” si, conform unor cercetari recente, consumul moderat de oua nu are un impact negativ asupra colesterolului. Galbenusul de ou contine vitamina D, esentiala pentru sanatatea oaselor, glandelor enocrine, muschi sau sistemul nervos. Datorita faptului ca este o sursa importanta de sulf, vitamine si minerale, oul face bine la par si unghii. Potrivit oamenilor de stiinta, persoanele care au avut deficienta de sulf sau B12, dupa ce au consumat in mod regulat oua, au constatat ca parul si unghiile le cresc mai repede. Este important de mentionat ca ouale, ca de fapt orice aliment, nu trebuie consumate in exces, iar specialistii recomanda spalarea acestora inainte de gatire, astfel incat bacteriile de pe coaja sa fie indepartate. Ideal este sa spalati regulat si recipientul in care depozitati aceste oua. De asemenea, verificati intotdeauna prospetimea acestor produse si evitati sa consumati oua prajite sau maioneze, pentru ca fac rau ficatului.