Nu mai puțin de 49 de studenți de la Facultatea de Drept au fost propuși pentru exmatriculare. Decanul spune că în instoria unității de învățământ nu s-a mai întâmplat așa ceva.
Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept, anunță că este o premiră ce se întâmplă, anume, nu mai puțin de 49 de studenți să fie puși pe lista neagră a exmatriculărilor. „Este șocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a spus Dincă. (CITEȘTE ȘI: GUVERNUL A ÎNGHEȚAT PENSIILE ȘI A ELIMINAT TRANSPORTUL GRATUIT PENTRU STUDENȚI. CE SCHIMBĂRI AU MAI DECIS ALEȘII)
Același decan a detaliat. „Am fost informați de existența unor grupuri de Whatsapp pe care zeci de studenți din anul I rezolvau în comun subiectele de examen în timpul examenului, făceau schimb de metode de copiat, purtau discuții despre cum să își poziționeze ecranele astfel încât să aibă acces și la un alt dispozitiv, unii dintre ei s-au și filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalți. În total, sunt 49 de studenți pe care i-am propus pentru exmatriculare, avem toate dovezile.
Nu am mai avut în istoria facultății și nici a universității o astfel de situație, este o premieră. Au mai fost studenți exmatriculați pentru fraudă, dar niciodată nu au fost propuși atât de mulți. Pentru spiritul de justiție, echitate și corectitudine pe care trebuie să îl cultivăm în facultatea de drept este șocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a explicat decanul Răzvan Dincă. (NU RATA: DORNICI DE DISTRACȚIE, NIȘTE STUDENȚI ȘI-AU CONSTRUIT PROPRIUL CLUB ÎNTR-UN SUBSOL)
Cei 49 de studenți propuși pentru exmatriculare sunt acuzați de fraudarea unor examente. „Sunt două grupuri alcătuite de studenți din anul I unde rezolvau în comun subiectele, existau schimburi și chiar filmulețe în care unii studenți explicau metode de copiere și cum să își așeze ecranele astfel încât să aibă acces la o sursă de inspirație”, au dezvăluit sursele pentru Edupedu.ro.