Depasirea barierelor optime ale colesterolului este declansata, in principal, de o alimen-tatie nesanatoasa, cu exces de grasimi animale care se depun pe peretii interiori ai arterelor. Iata cateva alimente care scad nivelul colesterolului!
– Pestele – specialistii recomanda cel putin doua portii de peste pe zi ca sa mentii colesterolul sub control. Macroul, heringul, tonul si sardinele au cel mai mare continut de acizi omega 3, responsabili de scaderea nivelului coles-terolului. – Uleiul de masline – doua linguri de ulei de masline consumate zilnic iti asigura necesarul de antioxidanti necesari scaderii nivelului colesterolului „rau” (LDL) si mentinerii celui bun (HDL). – Painea de secara – patru felii de paine de secara pe zi te ajuta sa mentii colesterolul din sange la parametri normali. Nucile – sunt bogate in acizi grasi polinesaturati si contribuie la men-tinerea elasticitatii si sanatatii vaselor de sange, reducand semnificativ nivelul coleste-rolului.