Este vestea momentului pentru cei care locuiesc la casă sau care dețin terenuri. Comisarii Gărzii de Mediu aplică amenzi de peste 20.000 de lei pentru cei care nu respectă legea. Mulți habar n-aveau că încalcă legea.
Comisarii Gărzii de Mediu atrag atenția asupra celor care locuiesc la casă sau dețin terenuri, în special românilor care ignoră obligațiile legale și măsurile impuse. Nerespectarea legii se pedepsește cu amenzi usturătoare de peste 20.000 de lei.
Potrivit Legii 62/2018, proprietarii care stau la casă, dar și cei care dețin terenuri sunt obligați să ajute la prevenirea răspândirii și instalării ambroziei prin eliminarea ei. Legea este valabilă atât pentru terenurile intravilane, cât și pentru cele extravilane.
”Conform Legii 62/2018: pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane”, notează avocatnet.ro.
Ambrozia înflorește în lunile august-septembrie. Totodată, în perioada 16 iulie – 31 octombrie, reprezentanții Gărzii de Mediu vor efectua controale pentru a analiza starea terenurilor. Românii care nu vor respecta legea vor fi sancționați cu amenzi de până la 20.000 de lei. Pentru distrugerea ambroziei se recomandă smulgerea plantei, cosirea periodică a acesteia sau erbicidarea solului pe suprafața infestată.
Vezi și: CELE 8 FRUCTE CARE NU TREBUIE ȚINUTE ÎN FRIGIDER. MULȚI ROMÂNI FAC ACEASTĂ GREȘEALĂ!
Alergia la ambrozie a devenit una dintre cele mai comune, dar și severe tipuri de alergii. Netratarea alergiei poate duce la cazuri de astm bronșic, prin urmare, iată care sunt cele mai frecvente simptome ale celor care suferă de alergie la această plantă:
Polenul produs din abundență de ambrozie este foarte alergen, o cantitate de doar 5- 10 granule polen/m3 aer fiind suficientă pentru a provoca frecvent alergii de toamnă la persoanele sensibile. Cele mai multe dintre persoanele alergice la polenul de ambrozie tratează doar simptomele acestei alergii, asta pentru că nu există încă un medicament care să trateze cauza imediat.
Pentru tratarea simptomelor deranjante, în cele mai multe cazuri sunt recomandate antihistaminice și descongestionante nazare. Schema de tratament este adaptată în funcție de fiecare persoană, însă, nu înainte de consultul unui medic specialist.