1,2 milioane de români vor primi pachete alimentare și de igienă corporală. Când începe distribuirea și cine sunt beneficiarii
Guvernul va aproba joi o ordonanţă de urgenţă pentru persoanele aflate în situații vulnerabile. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş a anunțat reglementarea sistemul de distribuţie a pachetelor cu produse de igienă şi alimentare.
În urma acestei inițiative aproximativ 1,2 milioane de români vor beneficia de pachetele oferite. Marcel Boloş a precizat că distribuția pachetelor de igienă corporală o să înceapă pe data de 4 iunie, iar pe 15 iunie a pachetelor alimentare. (CITEȘTE ȘI: GUVERNUL FOLOSEȘTE BANII DIN FONDUL DE REZERVĂ PENTRU A CUMPĂRA TABLETE PENTRU ELEVII CARE NU AU ACCES LA CURSURILE ONLINE ȘI MĂȘTI PENTRU PERSOANELE VULNERABILE)
Pachetele cu produse de igienă şi alimentare au fost achiziţionate de Ministerul Fondurilor Europene, în baza Programului operaţional „Ajutorarea persoanelor defavorizate” – POAD. (VEZI ȘI: MINISTRUL ECONOMIEI A FĂCUT PROMISIUNEA: LA CE PREŢURI VOR FI GĂSITE MĂŞTILE DE PROTECŢIE, OBLIGATORII DUPĂ 15 MAI)
„Este vorba de 1.188.000 de beneficiari care aşteaptă această măsură şi venim azi cu un proiect de ordonanţă de urgenţă care reglementează sistemul de distribuţie a acestor pachete alimentare. Pe lângă aceasta, de asemenea avem trusele de igienă corporală care vor ajunge, în general, la persoanele care se află în risc de sărăcie. (…) Cu data de 4 iunie începe distribuţia pachetului de igienă corporală şi începând cu data de 15 iunie începe distribuţia pachetelor alimentare”, a spus ministrul, citat de Agerpres.
De asemenea, ministrul a mai declarat că distribuţia pachetelor va începe în primă fază din judeţele care au fost cele mai afectate de criza generată de noul coronavirus.
„Este, de asemenea, un proiect de act normativ aşteptat de industria alimentară. (…) 225 de milioane de euro (reprezintă alocarea de fonduri europene n.r.). Pentru făină albă, sprijinim industria panificaţiei cu 35.000 de tone de făină albă care ar urma să fie cumpărată din piaţă şi să ajungă în pachetele alimentare. Făină de mălai: 28.000 de tone. E un proiect pe care îl aşteaptă industria alimentară. (Procedura de licitaţie – n.r.) a fost încheiată, contractele sunt încheiate”, a mai spus acesta.