Azi se împlinesc 12 ani de la moartea Laurei Stoica. 9 martie 2006 este marcată în calendar cu roșu. În acea zi, showbiz-ul românesc a fost zguduit de moartea fulgerătoare a Laurei Stoica. Îndrăgita cântăreața și-a pierdut viața într-un teribil accident rutier. Decesul artistei a șocat întreaga Românie, iar detaliile tragediei au fost de-a dreptul cutremurătoare.
La 12 ani de la moartea Laurei Stoica, românii încă își amintesc de îndrăgita cântăreață. Ea era un artist complet. Compozitoare, cântăreață și actriță, Laura Stoica a fost una dintre cele mai iubite artiste din România și avea planuri mari pentru viitor. Din păcate, destinul ei a fost curmat în seara fatidică de pe 9 martie 2006, atunci când și-a pierdut viața într-un accident rutier.
12 ani de la moartea Laurei Stoica. Artista a decedat la vârsta de 38 de ani, într-un teribil accident rutier, în timp ce se întorcea de la un concert susținut la Urziceni. Ea se afla în mașină cu cel care urma să-i devină soț , bateristul Cristian Mărgescu (ex-Metrock). Tragedia a avut loc în jurul orei 21:30, la ieșirea din Comuna Sinești, șoseaua București-Urziceni. În seara de 9 martie, Laura Stoica și orchestra sa au susținut un recital la Urziceni. Laura Stoica și Cristian Mărgescu se aflau în mașina personală, un Renault Clio, cu numărul B 21 LCR, care era condusă de logodnicul ei.Mai aveau doar 47 de kilometri până la București.
12 ani de la moartea Laurei Stoica. O dacie Papuc condusă de Ion Viorel Druia, un agricultor de 22 de ani din Comuna Slobozia, a intrat pe contrasens. Potrivit anchetatorilor, Laura Stoica și Cristian Mărgescu nici n-au avut timp să reacționeze. Impactul a fost groaznic. Mașina Laurei Stoica a fost proiectată 25 de metri în câmp. A fost necesară intervenția unui tractor puternic pentru a ridica mormanul de fiare, relata presa de la acea vreme.
12 ani de la moartea Laurei Stoica. Când au ajuns la fața locului, polițiștii din Urziceni au putut să constante doar decesul ambilor pasageri aflați în autoturismul Renault Clio. Cel care a condus Dacia a murit și el pe loc. În mașină, se afla și tatăl lui, care a supraviețuit doar cu răni ușoare. El a fost singurul martor credibil al teribilului accident care a îndoliat două familii.
12 ani de la moartea Laurei Stoica. Laura Stoica și Cristian Mărgescu se logodiseră cu doar câteva săptămâni înainte de tragicul accident, de Dragobete. Ei aveau de gând să facă nunta la sfârșitul anului. Mai mult, Laura Stoica aflase că este însărcinată și urma să nască în luna septembrie.
„Știu că sunt copii buni cei născuţi sub acest semn, nu ştii şi tu la fel?Nu contează dacă e băiat sau fată. Nu am preferinţe. Cel mai important este să fie sănătos şi să aibă noroc. Și cred că o să aibă, pentru că a venit când nu mai credeam că e posibil să devin mamă”, spunea Laura Stoica, în ultimul său interviu.
Regretata artistă este înmormântată la Cimitirul Bellu din Capitală. În fiecare an, foștii ei colegi aduc aminte de ea și,, pe 9 martie, mulți dintre ei, precum și fanii regretatei artiste, îi aprind o lumânare și îi aduc flori la mormânt sau la crucea de la locul tragediei.
12 ani de la moartea Laurei Stoica. Cântăreața a debutat ca solistă, în 1987, la Festivalul de Muzică Ușoară Amara, unde a obținut locul II la secțiunea interpretare, iar un an mai târziu a obținut trofeul Festivalului de Muzică Ușoară Râmnicu-Sărat. Laura Stoica s-a lansat în anul 1990, la Festivalul de la Mamaia, unde a câștigat premiul I la secțiunea de interpretare cu melodia „Dă, Doamne, Cântec” (muzică de Viorel Gavrilă, text de Eugen Rotaru) și trofeul acelei prime ediții de după Revoluție, potrivit wikipedia.org. În 1991, Laura Stoica a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock. Melodia „Un actor grăbit” (muzică de Bogdan Cristinoiu, text de Andreea Andrei) a fost aleasă drept piesa anului.
12 ani de la moartea Laurei Stoica În perioada 1987-1991, Laura Stoica a participat la toate concursurile muzicale organizate la noi în țară pentru tinerele talente. Laura Stoica a reușit foarte repede să devină una dintre cele mai populare artiste din România. În 1992 și 1997, ea a câștigat premiul I pentru debut discografic, cu single-ul „Un actor grăbit” și premiul III pentru „Focul”, la Festivalul Internțional Cerbul de Aur. De asemenea, ea a câștigat și premiul al II-lea, la secțiunea discografie, cu albumul „Nici o stea”. Laura Stoica nu a fost doar cântăreață, ci și actriță. Ea a jucat cu succes pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești.
12 ani de la moartea Laurei Stoica. În perioada 2000 — 2001 a jucat în „Hammam/Prizonier în cutia toracică”, după Tahar Ben Jeloun, rolul Ahmed, regia Mihai Mihalcea. În 2004, a interpretat rolul Drucila în „Îndrăgostiții din Ancona”, regia Andrei Mihalache, la Teatrul din Constanța, iar ulterior a devenit angajata Teatrului ”Toma Caragiu” din Ploiești, unde a avut mare succes în rolul Rocky din „Călători în voia sorții”, regia Marcela Timiraș.
https://www.youtube.com/watch?v=GJ19BwA4z_w
12 ani de la moartea Laurei Stoica. Îndrăgita artista a lansat cinci albume în timpul vieții ei: „Un actor grăbit”, „Focul”, „…Nici o stea”, „S-a schimbat”, „Dă, doamne, cântec”. De asemenea, în anul tragediei, cântăreața pregătea o revenire spectaculoasă, cu albumul intitulat „Laura Stoica s-a schimbat”. Ea a pozat pentru coperta albumului îmbrăcată într-un tricou pe care era imprinmată imaginea unei mașini roșii. Este un detaliu în continuare tulburător, întrucât o mașină roșie a ucis-o pe 9 martie 2006.
12 ani de la moartea Laurei Stoica. Printre cele mai iubite melodii ale Laurei Stoica, pe care românii și le vor aminti întotdeauna, se numără: „Mai frumoasă”, „Un actor grăbit”, „Vreau să am steaua mea”, Când ești singur” și „Focul”.