Poate fi considerat bicarbonatul de sodiu un ingredient-minune? Având în vedere că poate fi utilizat în diferite moduri, atât în gospodărie, cât și în grădină, se poate spune – fără teama de a greși – că da.
Curăță țevile, te poate ajuta să scapi de mirosurile neplăcute, ajută la scoaterea petelor, elimină – cu foarte mare ușurință – petele. Nu este nociv și, înainte de toate, are preț mai mult decât accesibil. Dar bicarbonatul de sodiu ajută și la albirea dinților, spre exemplu, poate îmbunătăți performanțele sportive – crescând rezistența în timpul antrenamentelor – și există informații potrivit cărora poate încetini progresul în bolile cronice de rinichi sau îmbunătățește unele tratamentele care sunt folosite în lupta împotriva cancerului. (CITEȘTE ȘI: O FEMEIE A PUS DIN GREȘEALĂ BICARBONAT DE SODIU ÎNTR-O CEAȘCĂ CU SUC DE LĂMÂIE. DUPĂ CE A ARUNCAT COMPOZIȚIA A RĂMAS TOTAL SURPRINSĂ)
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru desfundarea țevilor. Iar totul este foarte simplu: După ce ai turnat un plic de bicarbonat în scurgerea afectată, lași să acționeze timp de 15 minute și apoi torni apa fierbinte; conductele se vor decongestiona eficient, fără soluții dăunătoare mediului.
Bicarbonatul de sodiu că este abraziv, în consecință poate fi folosit și pentru curățarea obiectelor din argint sau alte metale. Poate fi amestecat cu oțet într-o pastă omogenă și poate înlătura petele de mucegai din jurul căzii sau de pe perdeaua de dus. (VEZI ȘI AICI: BICARBONAT DE SODIU CU LĂMÂIE. REMEDII SIMPLE ȘI EFICIENTE)
Pasta respectivă – bicarbinat de sodiu și oțet – poate fi folosită și pentru dezinfectarea vasului de toaletă. Pentru curățarea suprafețelor precum gresia, faianța sau blatul din bucătărie, se poate amesteca bicarbonatul și cu zeamă proaspătă de lămâie.
Bicarbonatul poate fi folosit și pentru spălarea vaselor și eliminarea petelor de grăsime arsă de pe acestea. Presărat pe o pată proaspătă de ulei sau grăsime pe un material textil, bicarbonatul de sodiu o va absorbi mai ușor și va ușura, astfel, curățarea petei. (NU RATA: BENEFICIILE BICARBONATULUI: ADEVĂRUL DESPRE PRAFUL DE BUCĂTĂRIE CONSIDERAT MEDICAMENT UNIVERSAL! ATENŢIONAREA MEDICILOR)
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și la spălarea hainelor, ale căror culori vor deveni mai strălucitoare și a căror textură va deveni mai fină și mai catifelată. Bicarbonatul acționează asemenea unui balsam de rufe atunci când este adăugat în mașină de spălat.
Și frigiderul poate fi igienizat cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, ingredientul-minune aflat la îndemâna oricui. Poate fi amestecat cu apă, obținându-se o pastă omogenă, iar frigiderul va fi spălat cu această pastă, după care va fi șters cu o lavetă umedă. Orice urmă de miros neplăcut dispare ca și cum nu ar fi fost.
PBicarbonat de sodiu ca ierbicid? Da. În locurile în care nu vă doriți să mai crească plante, Pe alei sau poate în crăpăturile dintre plăcile de ciment din curte. Poate fi presărat bicarbonat de sodiu în toate acele locuri. (CITEȘTE ȘI: 10 BENEFICII ALE BICARBONATULUI DE SODIU. DE CE SĂ NU-ȚI LIPSEASCĂ DIN CASĂ)
Ca să alungi furnicile care îți vizitează mereu grădina și sunt la un pas de a-ți invada și casa, trebuie să folosești bicarbonat de sodiu. Prepară un amestec din oţet şi bicarbonat,pulverizează în zonele invadate de furnici şi poţi uita de ele.
Și melcii devin o problemă pentru grădină, mai ales în zilele foarte călduroase, dar pot fi ținuți la distanță cu ajutorul… bicarbonatului de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să presari puţin bicarbonat la colţurile grădinii şi vei reuși să scapi de această problemă. (VEZI ȘI AICI: BENEFICIILE BICARBONATULUI DE SODIU. SECRETELE PE CARE TREBUIE SĂ LE ŞTII)
Dacă iubești gustul roșiilor cărnoase de grădină și vrei să ai roade bogate vara asta, este indicat să folosești bicarbonat de sodiu. Trebuie doar să presari puţin la rădăcina roşiilor pentru a le reduce aciditatea şi a le face mai suculente şi mai dulci.
Și omizile sunt un alt pericol în grădină, dar bicarbonatul de sodiu ajută în lupta împotriva acestora. Se amestecă, în cantități egale, faină si bicarbonat de sodiu, apoi se presară acest amestec peste plantele afectate. Iar operațiunea se poate repeta de fiecare dată când este nevoie. (NU RATA: S-A AFLAT! CARE ESTE PREȚUL MEDICAMENTELOR CARE AR PUTEA TRATA COVID-19)