10.000 de bucuresteni si-au testat nivelul glicemiei in cadrul campaniei de informare medicala desfasurate de PSD Sector 4!

De: Cancan
Publicat: 23/04/2012 | 00:00

In cele zece corturi amplasate in zone intens circulate de pe raza Sectorului 4, membrii PSD le-au spus trecatorilor cat de important este sa-si testeze periodic nivelul tensiunii arteriale si pe cel al glicemiei, indicatori deosebit de importanti ai unor posibile afectiuni grave.

Tineri si varstnici, oameni care se simteau sanatosi, sau care, dimpotriva, se simteau slabiti, cu totii au facut un pas in aceste corturi si, totodata, un pas inspre monitorizarea si ingrijirea starii lor de sanatate.

Potrivit datelor pe care le detine Societatea de Diabet si Boli de Nutritie, in Romania, aproximativ 800.000 de persoane sufera de diabet, dintre care circa 200.000 sunt pacienti aflati in tratament cu insulina. Trebuie sa avem in vedere ca cifra de 800.000 este cu atat mai alarmanta cu cat ea reprezinta numarul persoanelor diagnosticate cu diabet, in realitate numarul celor care au aceasta boala este mult mai mare.

Diabetul nu se vindeca, dar este o afectiune care poate fi tratata si tinuta sub control. Testarea nivelului glicemiei din corp poate indica din timp posibila aparitie a acestei boli, asa-numitul stadiu de prediabet. Daca oamenii ar beneficia de testari frecvente ale glicemiei, atunci poate ca nu am mai vorbi de 800.000 de bolnavi de diabet, ci de o cifra mult mai mica. Aceasta campanie are scopul de a face cunoscute aceste fapte si de a ii indemna pe cetateni sa se preocupe de sanatatea lor, pentru ca, din nefericire, sistemul public de sanatate din Romania nu o face.