Regele Mihai a implinit astazi 91 de ani si cu ocazia aceasta s-a inaugurat "Piateta Regelui", pe bulevardul Kiseleff, la intersectia cu strada arh. Ion Mincu, in apropierea casei in care Majestatea Sa a copilarit, alaturi de mama sa, Regina Elena.
Familia Regala a venit la ora fixa si a fost aplaudata de sute de romani care s-au prezentat in strada pentru a-l felicita pe Rege.
Alaturi de el au venit Principesa Margareta, Principele Radu si Alteta Sa Printul Nicolae.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a tinut un discurs in care l-a felicit pe rege, iar apoi a dezvelit impreuna cu acesta un bust solid de bronz ridicat in cinstea Altetei Sale.
Si foarte multi politicieni au venit in Piata Regala, printre care si Victor Ciorbea si Emil Constantinescu.
Inaugurarea Pietei este doar unul dintre evenimentele pregatite astazi in cinstea aniversarii Regelui.
„Maiestate, Altetele Voastre Excelentele Voastre domnilor ex-presedinti ai Romaniei,Excelentele Voastre domnilor Ambasadori,Domnilor Academicieni,Doamnelor si Domnilor,
Sunt emotionat si mandru ca am prilejul de-a inaugura aceasta piateta chiar in ziua de nastere a Maiestatii Voastre. Bucurestiul, oras drag inimii mele, pe care am onoarea sa-l administrez prin vointa cetatenilor urbei, are incepand de astazi un nou spatiu public frumos, civilizat, care sa-i aduca bucurie in viata de zi-cu-zi.
Multumesc Consiliului General care a fost alaturi de mine in conceperea si aprobarea acestui proiect.
Simbolul central al piatetei, efigia Maiestatii Sale, innobileaza prin simbol istoric, dar si artistic, locul in care ne aflam.
Istoria zbuciumata a orasului si a tarii din ultimele 7 decenii, au fost traite de Maiestatea Voastra, care a dovedit prin toate actiunile acestor ani, ca este la inaltimea vremurilor, cu o buna cunoastere a oamenilor si demn de istoria neamului pe care l-a condus.
Discursul din Parlament al Maiestatii Voastre in urma cu un an, m-a emotionat profund si l-am considerat o lectie de istorie traita. Citez de pe placa din spatele meu „Nu vad Romania astazi ca pe o mostenire de la parintii nostri, ci ca pe o tara pe care am luat-o cu imprumut de la copiii nostri”, a spus Oprescu in discurs.