Un meniu de la restaurantul Capsa datand din 1906 a fost pastrat in varianta originala si va fi scos la licitatie azi, de catre Artmark, in cadrul colectiei "Romania Regala".
Restaurantul Capsa era, la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX, locul de intalnire al elitelor vremii. Tudor Arghezi a dat o definitie a spiritului ales al localului: „Daca esti prost la Capsa, este imposibil sa fii destept altundeva”. Bratienii sau Take Ionescu frecventau cafeneaua si puneau acolo tara la cale. Ulterior, scriitorii si-au facut din Capsa o a doua casa, iar Liviu Rebreanu, Camil Petrescu, Ionel Teodoreanu sau Ion Minulescu veneau inca de dimineata sa isi bea cafeaua. In 1906 are este sarbatorit acolo jubileul de 40 de ani de domnie a regelui Carol I, iar meniul original a fost pastrat pana azi, cand va fi scos la licitatie. Potrivit Artmark, meniul era folosit nu doar pentru anuntarea felurilor de mancare care urmau sa fie servite, ci si ca invitatie propriu-zisa. „Casa Capsa isi onora oaspetii cu „filet de boeuf Brillat-
Savarin”, ca un omagiu adus marelui gastronom francez din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, vinuri de Dragasani si Xeres, sampanii Mumm si Capsa si multe alte bunatati”. De pe mese nu au lipsit jambonul de Praga, somonul de Loire, file-ul de vita, serbetul de cirese sau fructele proaspete. Casa Capsa a fost deschisa in 1891 de patru frati veniti din Macedonia – Vasile, Anton, Constantin si Aron. Initial, ei aduceau deserturile si ciocolata de la Paris, dar, cu timpul, si-au „scolit” bucatari in prepararea delicateselor, reusind sa transforme locul intr-unul din cele mai apreciate.