Renee Ponk, antrenorul cu portarii din stafful lui Mark Wotte, a vorbit in presa olandeza despre experienta la Universitatea Craiova, Adrian Mititelu si "Romania lui Ceausescu".
Fostul antrenor cu portarii din „epoca olandeza” a Stiintei a dezvaluit, intr-un interviu acordat unuia dintre cele mai importante site-uri de sport din Olanda (www. voetbalprimeur.nl), peripetiile traite in Craiova si presiunile exercitate de clubul din Banie pentru a-i indeparta.
„Dupa doua victorii consecutive, ultima la Vaslui, atmosfera era perfecta. Presedintele Adrian Mititelu spunea pe site-ul sau ca este foarte incantat de Mark Wotte si de stafful sau. Apoi au urmat infrangerile cu Unirea Urziceni si cu International, iar cateva persoane de la club au venit si ne-au spus ca Mititelu este foarte furios. Au spus asta stiind ca Wotte se va duce sa poarte o discutie cu presedintele si ca in final vor gasi o cale amiabila de despartire. Cum acest lucru nu s-a intamplat, au aruncat in presa niste acuzatii teribile, pline de nonsensuri.
Dupa o sedinta intre noi, la care a participat Mark Wotte, secundul Gerard Ruitenburg, am discutat cu avocatii si am luat decizia sa ramanem fermi pe pozitie. Am refuzat sa cedam intimidarilor venite din partea clubului, iar dupa ce avocatul Harro Knijff a discutat cu clubul, Adrian Mititelu a negat faptul ca acele acuze erau reale. Nici cu interimarul lucrurile nu au stat mai bine, acesta a plecat de la club dupa ce s-a urcat cu picioarele pe masina patronului si nu a rezistat decat o etapa”, a povestit Ponk.
Fascinati de Casa Poporului
Secundul lui Wotte a dezvaluit ca finantatorul clubului din Banie intervine la echipa, lucru pe care l-au simtit si olandezii la Craiova: „Acum noi inca ne asteptam salariile care sunt neplatite de cateva luni, cu toate ca de mai multe ori ni s-a promis solemn ca banii ne vor fi virati, dar acolo chiar nu poti avea incredere in nimeni. Mititelu vrea sa fie si antrenor, si sa conduca autocarul, pacat ca echipa este talentata. Erau foarte modest pregatiti fizic si nu exista absolut nicio disciplina cand am ajuns, dar de la luna la luna lucrurile evoluau. Tot timpul vezi fotbal in Romania, iar conducatorii de cluburi sunt pe ecrane non-stop. Toti cred ca se pricep la fotbal”. Cu toate ca nu s-a incheiat bine pentru el, olandezul spune ca nu regreta aventura in Romania. „Este cu adevarat o aventura. Mai ales cand auzi povesti despre Nicolae Ceausescu, iar cand treci cu masina pe langa palatul sau din Bucuresti este o priveliste incredibila. Intre romani sunt mari diferente. Cel mai bine o duc cei care au un loc de munca, pe de alta parte vezi copii de 12 ani cu bebelusi in brate cersind. Traducatorul nostru ne-a spus ca la 14 ani a baut prima stica de Cola, lucru inimaginabil in Olanda. Drumurile sunt groaznice. Am parcurs 200 de km in patru ore cu autocarul, din cauza gropilor imense de pe sosele”, a spus Ponk.