Acasă » Știri » Sport » Fotbal » Mihai Covaliu reincarcat

Mihai Covaliu reincarcat

De: Cancan 13/08/2008 | 00:00
Mihai Covaliu reincarcat

ARTIST. Mihai Covaliu a aratat ca stie sa manuiasca sabia chiar si cand are ghinion Performanta. La opt ani dupa ce a reusit sa castige titlul olimpic la sabie, brasoveanul a revenit in forta, castigand bronzul George-Mihail Parvan La Sydney, in indepartata Australie, Mihai Covaliu a fost cel care a cucerit inimile tuturor romanilor. Povestea lui a fost mai aproape de suflet, intrucat era aceea a unui om obisnuit. N-a fost vorba nici de mult mediatiatul „caz Nurofen” al Andreei Raducan, nici de inotatoarea Diana Mocanu, in spatele careia cinci din sase persoane susoteau cum ca ar fi fost „ajutata” prin mijloace nepermise. Fapt confirmat, cumva, prin disparitia ei rapida de pe firmamentul natatiei. Mihai Covaliu a fost, poate, cel mai curat campion olimpic al Romaniei la Sydney. Cinci ani mai tarziu, ca o dovada a constantei sale in performanta, Covaliu obtinea, la Leipzig, in Germania, si titlul de campion mondial, cel care-i lipsea din palmares, intrucat cel mai bun din Europa se dovedise de mai multe ori. Uitat de pe lista favoritilor la Beijing, ardeleanul a stat cuminte, a strans din dinti si si-a spus ca, daca poate, oase roade, daca nu, nici carne macra nu mesteca. La opt ani dupa ce si-a vazut visul cu ochii, Covaliu a fost la un pas de a-l repeta. N-a reusit, insa performanta e extraordinara. Un cavaler batran si intelept, cu incheieturile scartaind, dar neintepenite. Soarta i-a zambit doar, Fortuna refuzand sa-l prinda-n brate. Suficient pentru a ajunge intre primii patru olimpici din lume si pentru a intemeia dinastia Covaliu la sabie. Rares Dumitrescu, al doilea reprezentant al capitalei sabiei romanesti, Brasov, a parasit intrecerea in sferturile de finala, insa comportarea sa a fost meritorie, la prima participarea la o astfel de competitie.

Fotbalistii nu simt atmosfera olimpica

Multi dintre componentii echipelor nationale care participa la turneul olimpic de fotbal sunt suparati. Ei si-au manifestat nemultumirea pentru faptul ca nu au cum sa locuiasca in satul olimpic, nici sa simta cum este atmosfera olimpica. Protestul acestora survine dupa ce multi dintre ei s-au certat cu echipele de club pentru a veni la Jocurile Olimpice de la Beijing. Meciurile de fotbal se disputa la Tianjin, Quinhuangdao, Shenyang si Shanghai, doar cateva pe unele arene din Beijing. Numai finala se va desfasura pe Stadionul National, supranumit „Cuib de pasare” . (G.M.P.)

Ziua si medalia

Americanul Michael Phelps e in grafic. A participat la trei curse, a castigat trei titluri olimpice. 400 m mixt, stafeta de 4×100 m liber a SUA si 200 m liber sunt cursele in care inotatorul din Baltimore a cucerit aurul. Cu noua clasari pe cea mai inalta treapta a podiumului, sportivul de 23 de ani a egalat, in acest moment, performante istorice inregistrate de-a lungul vremii de atletul finlandez Paavo Nurmi (4 la JO 1920, 5 la JO 1924 si una la JO 1928) de gimnasta sovietica Larisa Latinina (4 la JO 1956, 3 la JO 1960 si doua la JO 1964), de compatriotii sai Carl Lewis (atletism, 4 la JO 1984, doua la JO 1988, doua la JO 1992 si una la JO 1996) si Mark Spitz (inot, doua la JO 1968 si 7 la JO Munchen 1972). De altfel, Michael Phelps vrea sa doboare recordul celui din urma. (G.M.P.)

PROGRAMUL DE Concurs PE TVR AL SPORTIVILOR ROMANI

LUPTE GRECO-ROMANE, cat. 66 kg, preliminarii, 04.30-08.00: Iulian Panait HALTERE, cat. 77 kg, grupa B, 05.00-07.00: Razvan Rusu INOT, 100 m liber, semifinale, 05.00-05.08: Norbert Trandafir INOT, 200 m liber, finala, 05.11-05.15: Camelia Potec INOT, 200 m bras, semifinale, 05.47-05.57: Valentin Preda INOT, 200 m spate, preliminarii, 14.09-14.34: Razvan Florea SCRIMA, floreta, preliminarii, 05.00-07.30: Virgil Saliscan SCRIMA, floreta, sferturi de finala, 07.30-08.00: Virgil Saliscan SCRIMA, floreta, semifinale, 13.00-14.00: Virgil Salistean SCRIMA, floreta, finala, 15.00-16.30: Virgil Salistean SCRIMA, spada, preliminarii, 08.30-11.00: Ana Maria Branza SCRIMA, spada, semifinale, 14.00-15.00: Ana Maria Branza SCRIMA, spada, finala, 15.30-17.00: Ana Maria Branza TENIS DE MASA, turneul pe echipe, preliminarii, 05.00-17.30: Daniela Dodean, Elizabeta Samara, Iulia Necula TIR CU ARCUL, arc recurbat, preliminarii, 05.00-13.41: Alexandru Bodnar GIMNASTICA, intrecerea pe echipe, finala, 05.15-07.27: Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Gabriela Dragoi, Anamaria Tamarjan, Andreea Acatrinei, Andreea Grigore

Luptatorii, la pachet spre casa.

Eusebiu Diaconu, la categoria 60 de kilograme, si Virgil Munteanu, categoria 55 de kilograme, au fost eliminati din fazele inferioare ale concursului de lupte greco-romane. Stefan Gherghel a ratat si el calificarea in finala probei de 200 metri fluture, intregind tabloul inotatorilor care au stat departe de podium. (G.M.P.)

Spectatori si la tenis.

Victor Hanescu, aflat in anul in care a cucerit primul sau titlu ATP, dupa ce a castigat luna trecuta turneul de la Gstaad (Elvetia), a fost invins, in turul doi, de francezul Gael Monfils, scor 4-6, 6-7. (G.M.P.)

Gimnastii, doar pe locul 7.

Echipa masculina a Romaniei n-a reusit, cum era, de altfel, previzibil, sa pastreze bronzul olimpic castigat acum patru ani, la Atena. Marian Dragulescu si colegii sai au terminat doar pe locul 7. Titlul a revenit, pentru a doua oara in istorie, dupa succesul de la JO Sydney 2000, echipei Chinei. Pe locul secund s-a clasat fosta campioana olimpica, Japonia, urmata de SUA. (G.M.P.)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
RAR desființează teoria privind cauciucurile „all season”! Ce trebuie să știe absolut toți șoferii
RAR desființează teoria privind cauciucurile „all season”! Ce trebuie să știe absolut toți șoferii
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere...
Anamaria Prodan arată la 51 de ani ca la 20! Impresara şi-a pus fanii pe jar cu cele mai îndrăzneţe apariţii
Anamaria Prodan arată la 51 de ani ca la 20! Impresara şi-a pus fanii pe...
Bărbații celebrii cu care s-a iubit Iulia Vântur. Cine i-a cucerit inima înainte de a deveni iubita lui Salman Khan
Bărbații celebrii cu care s-a iubit Iulia Vântur. Cine i-a cucerit inima înainte de a...
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a...
VIDEO Bătaie între un grup de români și unul de ucraineni pe plajă. Tânăra care a filmat totul îi instiga
VIDEO Bătaie între un grup de români și unul de ucraineni pe plajă. Tânăra care...
O dronă a surprins momentul în care un soldat rus își omoară camaradul rănit pe câmpul de luptă: L-a împușcat și a mers mai departe
O dronă a surprins momentul în care un soldat rus își omoară camaradul rănit pe...
În sensul giratoriu se acordă prioritate de stânga sau de dreapta? Mulți șoferi fac această greșeală
În sensul giratoriu se acordă prioritate de stânga sau de dreapta? Mulți șoferi fac această...
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de...
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
Alexandra din Casa Iubirii, deschisă spre Gagea și Patrick. Pentru cine are bruneta mai multă simpatie. „Ai fost și ești o prioritate.”
Alexandra din Casa Iubirii, deschisă spre Gagea și Patrick. Pentru cine are bruneta mai multă...
Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție a avut când a auzit de nunta secretă a prietenei sale: „Adevărul îl știm noi”
Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție...
O farsă la 112 putea duce la moartea unei femei din Suceava. Sindicaliştii cer pedepse mai dure pentru apeluri false:
O farsă la 112 putea duce la moartea unei femei din Suceava. Sindicaliştii cer pedepse...
BANCUL ZILEI.  Făt-Frumos îi zice calului său: - Măi, calule, tu stai aici, chiar pe locul ăsta, eu urc în turn la Ileana-Cosânzeană
BANCUL ZILEI. Făt-Frumos îi zice calului său: - Măi, calule, tu stai aici, chiar pe...
Zeci de mașini TESLA, vandalizate. MESAJUL lăsat lui ELON MUSK
Zeci de mașini TESLA, vandalizate. MESAJUL lăsat lui ELON MUSK
Structură monumentală URIAȘĂ, găsită aproape de România
Structură monumentală URIAȘĂ, găsită aproape de România
Bianca Drăgușanu și Dan Capatos, schimb dur de replici, în direct! Vedeta a răbufnit, după ce prezentatorul TV a luat-o la rost că e implicată în scandaluri: „Băi, stai că mă enervezi!”
Bianca Drăgușanu și Dan Capatos, schimb dur de replici, în direct! Vedeta a răbufnit, după...
Când și în ce oraș va juca România cu Olanda. Program complet optimi EURO 2024
Când și în ce oraș va juca România cu Olanda. Program complet optimi EURO 2024
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia –...
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
Ce nebunie, răsturnare de situaţie la Euro 2024, e DEZASTRU pentru naţională!
Ce nebunie, răsturnare de situaţie la Euro 2024, e DEZASTRU pentru naţională!
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri reduse
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri...
Ginghis Han nu este singurul cu o moştenire genetică impresionantă
Ginghis Han nu este singurul cu o moştenire genetică impresionantă
Decizie privind centralele de apartament din România. Anunț urgent azi, 26 iunie
Decizie privind centralele de apartament din România. Anunț urgent azi, 26 iunie
Fiica Andreei Marin are o traumă. Experiența care a lovit din plin
Fiica Andreei Marin are o traumă. Experiența care a lovit din plin
BANC | „Ești clientul nostru fidel și ești răsplătit cu 1.000 de minute naționale și 30 GB pe lună. Felicitări!”
BANC | „Ești clientul nostru fidel și ești răsplătit cu 1.000 de minute naționale și...
Cât de frumoasă este soţia lui Nicolae Stanciu, căpitanul naţionalei României. Andreea a întors toate privirile la EURO 2024
Cât de frumoasă este soţia lui Nicolae Stanciu, căpitanul naţionalei României. Andreea a întors toate...
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor Insula Iubirii
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor...
Mario Iorgulescu ar putea scăpa și de dosarul în care este cercetat pentru sechestrarea de persoane
Mario Iorgulescu ar putea scăpa și de dosarul în care este cercetat pentru sechestrarea de...
Laurențiu Reghecampf, prins cu minciuna. Anamaria Prodan, după ce a fost acuzată că prelungește procesul de divorț: „Atâta minciună și mitocănie nu s-a pomenit”
Laurențiu Reghecampf, prins cu minciuna. Anamaria Prodan, după ce a fost acuzată că prelungește procesul...
Animalul care a invadat un oraş din România. „Îl auzim foşnind, iese noaptea”
Animalul care a invadat un oraş din România. „Îl auzim foşnind, iese noaptea”
Satul din România în care nu mai stă nimeni. Poți cumpăra cât pământ vrei tu aici. E doar 1 leu metru pătrat
Satul din România în care nu mai stă nimeni. Poți cumpăra cât pământ vrei tu...
×