Acasă » Știri » Sport » Fotbal » Hagi a racolat copiii si nepotii fotbalistilor

Hagi a racolat copiii si nepotii fotbalistilor

De: Cancan 14/11/2010 | 00:00
Hagi a racolat copiii si nepotii fotbalistilor
CLASA. Tiberiu Capusa este printre cei mai talentati fotbalisti ai academiei, avand o viziune si o maturitate in joc mult peste nivelul celorlalti juniori de varsta sa

Academia "Regelui" a devenit locul preferat al fostilor sau actualilor jucatori romani care isi trimit urmasii sa desluseasca tainele fotbalului. La baza de la Ovidiu pustii se antreneaza cu un singur gand: sa joace la cluburi de prima liga in tara sau in strainatate. Au interzis la manele si invata intensiv engleza

Intr-un moment in care cariera de antrenor nu ii aducea satisfactiile asteptate, Gica Hagi a hotarat sa demareze cel mai amplu proiect al fotbalului juvenil din Romania. Astfel, in localitatea Ovidiu, pe o suprafata de peste sase hectare, Hagi a construit una dintre cele mai frumoase academii de profil din Europa.

Dotata cu terenuri de antrenament, sala proprie de sport, hotel si multe alte facilitati, Academia a devenit in scurt timp locul in care mai toti tinerii isi doresc sa ajunga. Investitiile de peste zece milioane de euro ale „Regelui” in „bijuteria” sa, o parte din aceasta suma fiind obtinuta prin credit bancar, dar si faptul ca acesta si-a dus propriul baiat, Ianis, acolo, i-au determinat si pe multi fosti sau actuali fotbalisti romani sa isi directioneze fiii sau nepotii, care doresc sa practice aceeasi meserie ca si ei, spre proiectul Hagi.

Printre cei care au apelat la scoala din Ovidiu se numara Adrian Mutu, Ilie Dumitrescu, Lita Dumitru, Costel Pantilimon, Petre Marin, Daniel Chirita, Cristi Balasa si Giani Capusa. Fiecare dintre ei spera ca la finalul junioratului copiii, care vor fi manageriati de oamenii lui Hagi, sa faca pasul spre echipe de prima liga din Romania sau din strainatate.

Se inspira de la Barca si AjaxDragostea lui Hagi pentru fotbalul ofensiv, bazat intotdeauna pe posesia balonului si pe viteza, s-a transmis si in stilul pe care antrenorii Academiei il implementeaza micutilor jucatori. Astfel, „Regele” a impus ca la toate nivelurile de varsta sa fie predate doar trei sisteme de joc „4-3-3”, „3-4-3” si „4-2-3-1”, cele care se invata si la FC Barcelona sau Ajax Amsterdam, cluburi renumite pentru frumusetea si calitatea fotbalului prestat.

Le-a dat interzis la manele

Tot dupa regulile din fotbalul de mare performanta din strainatate a conceput Hagi si Regulamentul de Ordine Interioara al pustilor sai, peste 300 la numar. Astfel, micutii au primit un set de instructiuni pe care trebuie sa le urmeze fie ca sunt la Academie, fie ca se afla in vacanta: – manelele sunt interzise, copiii sunt directionati spre teatru si cinematograf;- alimentatia trebuie sa fie usoara: peste, vita, fara sucuri acidulate;- invatarea si imbunatatirea sistematica a limbii engleze;- orele de odihna sunt sfinte;- consultarea cu atentie a listei de medicamentatie si de vitaminizare;- evitarea accidentarilor provocate de practicarea altor sporturi;

Sica DUMITRESCU (n. 16.10.1993, Juniori A) – fiul lui Ilie DUMITRESCUpost: atacanta venit de la Sportul Studentesc in vara anului 2010este pregatit de Stefan Petcu (fost fotbalist la Steaua si FC Farul) si de Constantin Falin

Mihai BALASA (n. 14.01.1995, Juniori B) – fiul lui Cristi BALASApost: fundas centrala venit de la CSS Targoviste in vara anului 2009campion national in sezonul precedent, la Juniori C, cu FC Viitorul Constanta (6-0 cu CFR Cluj in finala Campionatului National, el fiind autorul unuia dintre goluri). A fost desemnat „Cel mai bun fundas”, in august 2010, la Cupa Stelelor Estului, turneu international Under 15 organizat de Academia Hagi la care au mai participat Partizan Belgrad (Serbia), Galatasaray Istanbul (Turcia), Legia Varsovia (Polonia), Dinamo Kiev (Ucraina), Dinamo Moscova (Rusia), Academia Ferenc Puskas (Ungaria) si Levski Sofia (Bulgaria). Turneul a fost castigat de Academia Hagi, 1-0 in finala cu Partizan Belgrad;este pregatit de Daniel Radulescu (fost fotbalist la FC Farul) si de Aurelian Despa.

Razvan MARIN (n. 23.05.1996, Juniori C) – fiul lui Petre MARINpost: mijlocasa venit de la Pro Luceafarul Bucuresti in vara anului 2010este pregatit de Mugurel Cornateanu (fost fotbalist la Steaua si FC Farul) si de Cosmin Constantin.

Alexandru CHIRITA (n. 24.06.1996, Juniori C) – fiul lui Daniel CHIRITApost: atacanta venit de la Petrolul ’95 Ploiesti in vara anului 2010este pregatit de Mugurel Cornateanu (fost fotbalist la Steaua si FC Farul) si Cosmin Constantin.

Cristian RAICIU (n. 03.07.1996, Juniori C) – nepotul lui Lita DUMITRUpost: mijlocasa venit de la ACS Victoria Plazza Bucuresti in vara anului 2009este pregatit de Mugurel Cornateanu (fost fotbalist la Steaua si FC Farul) si de Cosmin Constantin.

Ianis HAGI (n. 22.10.1998, Juniori D) – fiul lui Gheorghe HAGIpost: mijlocas central sau mijlocas laterala venit de la Pro Luceafarul BucurestiLocul III pe tara cu Academia Hagi 1997 – Juniori D (4-0 cu Unirea Ungheni in finala mica a Campionatului National). Cu toate ca la acea vreme el facea parte din echipa de Juniori E a Academiei Hagi, Ianis Hagi fiind nascut in 1998, el a fost promovat la echipa cu un an mai mare a Academieieste pregatit de Marius Codescu.

Tiberiu CAPUSA (n. 06.04.1998, Juniori D) – fiul lui Giani CAPUSApost: fundas centrala venit de la FCM Bacau in vara anului 2009este pregatit de Marius Codescu.

Alexandru TRANCA (n. 13.01.1998, Juniori D) – nepotul lui Adrian MUTUpost: fundas central sau mijlocasa venit de la Pandurii Targu Jiu in vara anului 2009este pregatit de Marius Codescu.

Rares MURARIU (n. 1999, Juniori „Cupa Hagi Danone”) – nepotul lui Costel PANTILIMONpost: portara venit de la Callatis Mangalia in vara anului 2009este pregatit de Nicolae Rosca.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Ea este fata cu părul cel mai lung din România: măsoară 1,60 metri. „Când intră în baie, îi ia jumătate de oră numai să îl descurce”
Ea este fata cu părul cel mai lung din România: măsoară 1,60 metri. „Când intră...
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
BREAKING NEWS: Canalul care transmitea meciurile din Liga 1 s-a ÎNCHIS ASTĂZI!
BREAKING NEWS: Canalul care transmitea meciurile din Liga 1 s-a ÎNCHIS ASTĂZI!
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cine este Oana Ciolacu, nașa Andei Adam? E cea mai bună prietenă din Vegas a Prodancăi!  „Ne știm din tinerețe. Sunt milionarii Vegas-ului”
Cine este Oana Ciolacu, nașa Andei Adam? E cea mai bună prietenă din Vegas a...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
Două surori din Italia au găsit o sumă uriașă în pivnița bunicului lor. Când au mers la bancă, bucuria lor s-a transformat în coșmar
Două surori din Italia au găsit o sumă uriașă în pivnița bunicului lor. Când au...
Vacanță de coșmar în Turcia pentru o familie de români. Un bărbat a murit strivit de mașina de teren, de față cu soția și copilul
Vacanță de coșmar în Turcia pentru o familie de români. Un bărbat a murit strivit...
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitura din Italia. Familia nu s-a dezlipit de sicriu
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitura din Italia. Familia...
Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților
Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților
Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”
Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge...
Tragedie în lumea interlopă! Nepoata lui Cosmos de la Iași a murit strivită de un perete! Momentul cumplit a fost surprins de o cameră de supraveghere
Tragedie în lumea interlopă! Nepoata lui Cosmos de la Iași a murit strivită de un...
Val de scumpiri de la 1 iulie. Cu cât va creşte factura la gaze la un apartament cu trei camere
Val de scumpiri de la 1 iulie. Cu cât va creşte factura la gaze la...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
3 aplicații RIVALE pentru Google Maps și Waze. Își fac bine treaba chiar și offline
3 aplicații RIVALE pentru Google Maps și Waze. Își fac bine treaba chiar și offline
EFECTUL MIRACULOS pe care îl are CAFEAUA pentru oamenii SEDENTARI!
EFECTUL MIRACULOS pe care îl are CAFEAUA pentru oamenii SEDENTARI!
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Subiecte Română Bacalaureat 2024. Ce le-a picat elevilor la real și uman la BAC 2024
Subiecte Română Bacalaureat 2024. Ce le-a picat elevilor la real și uman la BAC 2024
Amenda fabuloasă de care puțini românii care stau la bloc au habar. Este obligatoriu să ai acordul vecinilor. Au început deja controalele
Amenda fabuloasă de care puțini românii care stau la bloc au habar. Este obligatoriu să...
Legea te obligă. Kitul obligatoriu care nu trebuie să lipsească din mașină
Legea te obligă. Kitul obligatoriu care nu trebuie să lipsească din mașină
Când nimeni nu se mai aştepta, Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău au spus STOP războiului. Cei doi petrec clipe unice la Paris
Când nimeni nu se mai aştepta, Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău au spus STOP războiului....
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri reduse
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri...
O nouă alianţă în Parlamentul European? Viktor Orban anunţă formarea unui bloc de extrema dreaptă cu două formaţiuni din Cehia şi Austria
O nouă alianţă în Parlamentul European? Viktor Orban anunţă formarea unui bloc de extrema dreaptă...
Românii care stau la casă trebuie să plătească. Îi costă zeci de mii de lei, plus taxă anuală
Românii care stau la casă trebuie să plătească. Îi costă zeci de mii de lei,...
Începe Bacalaureatul. Subiectele la Limba și literatura română
Începe Bacalaureatul. Subiectele la Limba și literatura română
Ileana Stana Ionescu, de etnie italiană, va fi înmormântată în cimitirul unde este înhumat un alt italian celebru
Ileana Stana Ionescu, de etnie italiană, va fi înmormântată în cimitirul unde este înhumat un...
Pasiunea secretă pe care a avut-o Ileana Stana Ionescu: Aşa a fost să fie! Am urmat un alt drum
Pasiunea secretă pe care a avut-o Ileana Stana Ionescu: Aşa a fost să fie! Am...
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de durere
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
A murit Ileana Stana Ionescu:
A murit Ileana Stana Ionescu: "Cu adâncă durere anunţăm stingerea din viaţă celei care a...
Îți mai aduci aminte de Bobby din Dallas? Ce mai face și cum arată la 75 de ani actorul Patrick Duffy
Îți mai aduci aminte de Bobby din Dallas? Ce mai face și cum arată la...
Ce s-a ales, de fapt, de prima prezentatoare de la TVR. Puțini români își mai aduc aminte de ea. Cât de frumoasă era Cleo Stieber
Ce s-a ales, de fapt, de prima prezentatoare de la TVR. Puțini români își mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 1 iulie 2024. Vești bune pentru Berbec și Rac
Horoscop zilnic pentru luni, 1 iulie 2024. Vești bune pentru Berbec și Rac
×