Acasă » Extrafotbal » Branza, primul argint

Branza, primul argint

De: Cancan 14/08/2008 | 00:00
Branza, primul argint

PROGRES. In doar patru ani, bucuresteanca a ajuns de pe locul 16 pe pozitia a doua in lume Valoare. Ana Maria a cucerit prima ei medalie olimpica incurajata de Mihai Covaliu si Laura Badea George-Mihail Parvan Din cele patru clasari pe podium de pana acum ale sportivilor din Romania, doua apartin scrimei. Mai intai Mihai Covaliu la sabie, care a adaugat la aurul de la Sydney bronzul de la Beijing. Apoi, aceasta temperamentala Ana Maria Florentina Branza. „Tricolora” si-a pastrat pozitia din ierarhia mondiala premergatoare Jocurilor Olimpice din China. Invingatoarea din proba de spada, scor 15-11, nemtoaica Britta Heidemann, era numarul unu in lume, iar romanca o seconda. Stangacea din Bucuresti a facut un salt remarcabil fata de precedenta editie a jocurilor olimpice, Atena 2004, unde a fost doar pe locul 16. Este un progres remarcabil al scrimei, un sport marginalizat la noi, dar extrem de gustat in tarile civilizate. Practic, Ana Maria Florentina Branza intra in clubul select al medaliatilor olimpici ai scrimei, alaturi de Ionel Dramba, Olga Szabo, Maria Vicol, Ileana Gyulai, Ana Pascu, Ecaterina Stahl, Marin Mustata, Corneliu Marin, Ion Pop, Laura Badea Reka Lazar, Roxana Scarlat si, bineinteles, Mihai Claudiu Covaliu. Ultimul a incurajat-o, i-a dat indicatii, a sprijinit-o permanent. Se spune ca, de cate ori a urcat Covaliu pe podium, Branza l-a urmat. Din pacate, proba de spada pe echipe a fost scoasa din programul jocurilor olimpice, altfel am fi avut sansa unei alte medalii. Romania, cu o medalie de aur, una de argint si doua de bronz, e pe locul 13 in clasamentul pe natiuni, unde conduce SUA, urmata de China si de surprinzatoarea Coree.

Phelps, cel mai tare din istoria olimpismului

Americanul si-a facut, deja, loc pe prima pagina a istoriei olimpismului modern. Michael Phelps a reusit sa castige, pana acum, patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, cate una in probele de 200 m fluture, 400 m mixt, stafeta de 4×100 a SUA si 200 m liber, de fiecare data cu record mondial. Cu cele sase titluri de la JO Atena 2004, inotatorul de 23 de ani din Baltimore a devenit sportivul cu cele mai multe medalii de aur castigate la jocurile olimpice. (G.M.P.)

Asafa Powell plange ca nu mai are sange sa alerge

Cunoscutul sprinter jamaican este furios. Detinator, de-a lungul vremii, a doua recorduri mondiale pe 100 de metri, Asafa Powell este o adevarata legenda in tara sa. Din 2005 incoace, el a doborat recordul detinut de americanul Justin Gaitlin, 9.77 secunde, si l-a imbunatatit, apoi, coborandu-l pana la 9.74. Conationalul si rivalul sau, Usain Bolt, a reusit un fenomenal 9.72. De cand e la Jocurile Olimpice de la Beijing, Powel a tot fost supus testelor antidoping. „Am dat atata sange incat nu stiu daca mi-a mai ramas cat sa alerg o singura data suta de metri”, a declarat, necajit, Powell. El s-a plans de controale numeroase, de timpul si de energia pierdute. (G.M.P.)

PROGRAMUL DE Concurs PE TVR AL SPORTIVILOR ROMANI

TIR, skeet, preliminarii, 04.00-08.00: Lucia Mihalache TIR, skeet, finala, 10.00-10.45: Lucia Mihalache TENIS DE MASA, turneul pe echipe, preliminarii, 05.00-17.30: Daniela Dodean, Elizabeta Samara, Iulia Necula INOT, 200 m spate, semifinale, 05.18-05.27: Razvan Florea INOT, 50 m liber, preliminarii, 13.30-13.58: Norbert Trandafir INOT, 800 m liber, preliminarii, 14.03-14.36: Camelia Potec INOT, 100 m fluture, preliminarii, 14.40-15.14: Stefan Gherghel GIMNASTICA, concursul individual compus, 06.00-08.30: Razvan Selariu si Daniel Popescu JUDO, cat. 100 kg, 13.00-14.30: Daniel Brata BOX, cat. 64 kg, turul II, 14.00-16.00: Ionut Gheorghe

Handbalistele romance se respecta.

Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei, singurul sport de echipa de la noi calificat la Jocurile Olimpice de la Beijing, si-a facut, pana acum, treaba. Jucatoarele pregatite de selectionerul Gheorghe Tadici si de „secundul” acestuia, Dumitru Musi, au obtinut trei victorii din tot atatea partide. Cea mai pretioasa, ultima, 34-26 in fata Frantei. Practic, „tricolorele” au nevoie de inca doua succese, contra Braziliei si, mai ales, a Norvegiei, pentru a pleca in grupele principale cu patru puncte ca zestre. Asa se poate evita Rusia, pana-n finala, celelalte adversare, Germania, Coreea sau Ungaria, fiind sub Romania, ca valoare. Sa notam si surprinzatoarea victorie a Islandei, 33-29, la masculin, contra Germaniei, campioana mondiala. (G.M.P.)

Natatia, luptele si halterele, departe de medalii.

Alexandru Bodnar, reprezentant al tarii noastre la tir cu arcul, a fost eliminat in „16-mile” probei de arc recurbat. Toti luptatorii au parasit competitia in care va mai concura doar Estera Dobre. Razvan Florea s-a calificat in semifinalele probei de 200 m spate, iar Camelia Potec se straduieste sa ajunga-n finala la 8.000 m liber. Altfel, echipa feminina de tenis de masa a Romaniei a dispus cu 3-0 de cea a Germaniei. (G.M.P.)

Zhang Lin la puterea a treia.

Primul medaliat al natatiei chineze, Zhang Lin, argint la 400 m liber, are doi tizi. Zhang Lin care concureaza la canotaj si Zhang Lin, un celebru disident chinez, scriitor pe internet, luptator pentru libertatile civile in China comunista. (G.M.P.)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
RAR desființează teoria privind cauciucurile „all season”! Ce trebuie să știe absolut toți șoferii
RAR desființează teoria privind cauciucurile „all season”! Ce trebuie să știe absolut toți șoferii
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere...
Anamaria Prodan arată la 51 de ani ca la 20! Impresara şi-a pus fanii pe jar cu cele mai îndrăzneţe apariţii
Anamaria Prodan arată la 51 de ani ca la 20! Impresara şi-a pus fanii pe...
Bărbații celebrii cu care s-a iubit Iulia Vântur. Cine i-a cucerit inima înainte de a deveni iubita lui Salman Khan
Bărbații celebrii cu care s-a iubit Iulia Vântur. Cine i-a cucerit inima înainte de a...
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a...
VIDEO Bătaie între un grup de români și unul de ucraineni pe plajă. Tânăra care a filmat totul îi instiga
VIDEO Bătaie între un grup de români și unul de ucraineni pe plajă. Tânăra care...
O dronă a surprins momentul în care un soldat rus își omoară camaradul rănit pe câmpul de luptă: L-a împușcat și a mers mai departe
O dronă a surprins momentul în care un soldat rus își omoară camaradul rănit pe...
În sensul giratoriu se acordă prioritate de stânga sau de dreapta? Mulți șoferi fac această greșeală
În sensul giratoriu se acordă prioritate de stânga sau de dreapta? Mulți șoferi fac această...
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de...
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
Alexandra din Casa Iubirii, deschisă spre Gagea și Patrick. Pentru cine are bruneta mai multă simpatie. „Ai fost și ești o prioritate.”
Alexandra din Casa Iubirii, deschisă spre Gagea și Patrick. Pentru cine are bruneta mai multă...
Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție a avut când a auzit de nunta secretă a prietenei sale: „Adevărul îl știm noi”
Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție...
O farsă la 112 putea duce la moartea unei femei din Suceava. Sindicaliştii cer pedepse mai dure pentru apeluri false:
O farsă la 112 putea duce la moartea unei femei din Suceava. Sindicaliştii cer pedepse...
BANCUL ZILEI.  Făt-Frumos îi zice calului său: - Măi, calule, tu stai aici, chiar pe locul ăsta, eu urc în turn la Ileana-Cosânzeană
BANCUL ZILEI. Făt-Frumos îi zice calului său: - Măi, calule, tu stai aici, chiar pe...
Zeci de mașini TESLA, vandalizate. MESAJUL lăsat lui ELON MUSK
Zeci de mașini TESLA, vandalizate. MESAJUL lăsat lui ELON MUSK
Structură monumentală URIAȘĂ, găsită aproape de România
Structură monumentală URIAȘĂ, găsită aproape de România
Bianca Drăgușanu și Dan Capatos, schimb dur de replici, în direct! Vedeta a răbufnit, după ce prezentatorul TV a luat-o la rost că e implicată în scandaluri: „Băi, stai că mă enervezi!”
Bianca Drăgușanu și Dan Capatos, schimb dur de replici, în direct! Vedeta a răbufnit, după...
Când și în ce oraș va juca România cu Olanda. Program complet optimi EURO 2024
Când și în ce oraș va juca România cu Olanda. Program complet optimi EURO 2024
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia –...
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
Ce nebunie, răsturnare de situaţie la Euro 2024, e DEZASTRU pentru naţională!
Ce nebunie, răsturnare de situaţie la Euro 2024, e DEZASTRU pentru naţională!
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri reduse
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri...
Ginghis Han nu este singurul cu o moştenire genetică impresionantă
Ginghis Han nu este singurul cu o moştenire genetică impresionantă
Decizie privind centralele de apartament din România. Anunț urgent azi, 26 iunie
Decizie privind centralele de apartament din România. Anunț urgent azi, 26 iunie
Fiica Andreei Marin are o traumă. Experiența care a lovit din plin
Fiica Andreei Marin are o traumă. Experiența care a lovit din plin
BANC | „Ești clientul nostru fidel și ești răsplătit cu 1.000 de minute naționale și 30 GB pe lună. Felicitări!”
BANC | „Ești clientul nostru fidel și ești răsplătit cu 1.000 de minute naționale și...
Cât de frumoasă este soţia lui Nicolae Stanciu, căpitanul naţionalei României. Andreea a întors toate privirile la EURO 2024
Cât de frumoasă este soţia lui Nicolae Stanciu, căpitanul naţionalei României. Andreea a întors toate...
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor Insula Iubirii
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor...
Mario Iorgulescu ar putea scăpa și de dosarul în care este cercetat pentru sechestrarea de persoane
Mario Iorgulescu ar putea scăpa și de dosarul în care este cercetat pentru sechestrarea de...
Ce o supără cel mai mult pe Cleopatra Stratan în căsnicia cu Edward Sanda: ”Nu avem o relație obișnuită…”
Ce o supără cel mai mult pe Cleopatra Stratan în căsnicia cu Edward Sanda: ”Nu...
Animalul care a invadat un oraş din România. „Îl auzim foşnind, iese noaptea”
Animalul care a invadat un oraş din România. „Îl auzim foşnind, iese noaptea”
Satul din România în care nu mai stă nimeni. Poți cumpăra cât pământ vrei tu aici. E doar 1 leu metru pătrat
Satul din România în care nu mai stă nimeni. Poți cumpăra cât pământ vrei tu...
×