Puterea din spatele puterii! MIHAIL IVAN: ”Noi ne alegem părinții!”
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Sport » Nationala Romaniei » Pe ce a tocat Monica Ridzi 630.000 de euro

Pe ce a tocat Monica Ridzi 630.000 de euro

De: Cancan 19/06/2009 | 00:00
Pe ce a tocat Monica Ridzi 630.000 de euro

Sursa foto www.tolo.ro Monica Iacob Ridzi, ministrul Tineretului si Sporturilor, a fost acuzata in ultimele zile ca a dat 630.000 de euro unor firme de apartament pentru a organiza evenimentele dedicate Zilei Tineretului.Cotidianul Gazeta Sporturilor a dezvaluit ca aceste contracte au fost incheiate fara licitatie, banii ajungand in conturile a doua societati obscure pe piata de publicitate de care nimeni nu a auzit. GEORGE TARATA CANCAN a intrat in posesia mai multor documente care arata modul defectuos in care s-a organizat acest eveniment, pentru care Ministerul Tineretului si Sporturilor a „spart” cateva sute de mii de euro. Desi Monica Iacob Ridzi, ministrul Tineretului si Sporturilor, sustine ca evenimentul a fost o reusita, procesele-verbale de „receptie servicii de organizare evenimente de divertisment” pentru cele trei contracte incheiate cu firmele Artisan Consulting si Compania de Publicitate Mark demonstreaza clar ca anumite obligatii asumate prin contracte nu au fost indeplinite in totalitate. Procesele-verbale „de receptie servicii de organizare evenimente de divertisment” privind contractele incheiate cu societatea Artisan Consulting arata existenta anumitor probleme referitor la asigurarea notorietatii evenimentului. In acest sens, comisia de receptie a ajuns la concluzia ca unele reportaje, prin care ar fi trebuit sa se asigure notorietatea evenimentului, au fost „decalate orar sau au avut alte durate de difuzare fata de cele stabilite”. Desi obligatiile nu au fost respectate, comisia a stabilit ca, „avand in vedere notorietatea posturilor de televiziune la care au fost transmise reportajele, acest obiectiv a fost indeplinit prin echivalare”. Nereguli sunt si in ceea ce priveste furnizarea unui spot de promovare TV, un spot radio si un banner pe internet. Comisia de receptie a stabilit ca Artisan Consulting nu a realizat un spot radio, „din lipsa de timp”, dar ca acest lucru a fost compensat cu spotul TV. De asemenea, probleme exista si in ceea ce priveste materialele de prezentare si promovare in cadrul evenimentului de divertisment. Participantii la evenimentele organizate de Ziua Tineretului trebuiau sa primeasca mai multe materiale promotionale cu insemnele MTS sau a conceptului de „2 Mai – Ziua Tineretului”, dar si sejururi in tabere. Daca distribuirea materialelor promotionale a fost indeplinita, lucrurile stau diferit in ceea ce priveste sejururile in tabere. Astfel, in procesul-verbal al comisiei de receptie a celor doua contracte incheiate cu Artisan Consulting, nu exista niciun cuvant privind existenta unor sejururi in tabere.

Probleme si la Compania de Publicitate Mark

Lucrurile stau la fel si in cazul contractului incheiat cu Compania de Publicitate Mark. Si aici, unele reportaje prin care ar fi trebuit sa se asigure notorietatea evenimentului au fost decalate sau au avut alte ore de difuzare, nerespectandu-se astfel obligatiile asumate. Totusi, la fel ca si in cazul Artisan Consulting, „avand in vedere notorietatea posturilor de televiziune la care au fost transmise reportajele acest obiectiv a fost indeplinit prin echivalare”. Totodata, in procesul-verbal al comisiei de receptie al contractului incheiat cu Compania de Publicitate Mark, nu se mentioneaza existenta unor sejururi in tabere. Desi acest lucru era prevazut in propunerea tehnica, alaturi de distribuirea de materiale cu promotionale. Nu in ultimul rand, Compania de Publicitate Mark nu a reusit sa aduca pe scena, in cadrul evenimentului de divertisment, trupa Parazitii, desi acest lucru era asumat prin contract. In locul celor de la Parazitii, pe scena au urcat alti artisti precum Andra, Anda Adam, dar si Insane sau DJ Arabu. Ridzi a incercat ieri sa jusitifice modul in care s-au cheltuit banii pentru organizarea festivitatilor dedicate „Zilei Tineretului”. Demnitarul a precizat ca nu a fost incalcata nici o lege si ca cele doua firme care, fara a avea loc vreo licitatie, au primit de la MTS 630.000 de euro sunt celebre pe piata de publicitate, lucru infirmat de marii jucatori de pe piata. Monica Iacob Ridzi a declarat ca modul in care au fost incheiate contractele cu firmele de apartament Artisan Consulting si Compania de Publicitate Mark a respectat intru totul prevederile legale, acest lucru fiind stabilit de Agentia Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice. „Multumesc presei care a atras atentia asupra anumitor aspecte. Am cerut un control privind modul in care au fost incheiate aceste contracte. Agentia Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a stabilit ca nu a fost vorba despre nici o incalcare a legii”, a declarat ministrul. Demnitarul a adaugat apoi ca evenimentul a fost un adevarat succes, dupa estimarile Jandarmeriei participand aproximativ 100.000 de tineri.

„Sunt firme cunoscute pe piata!”

Pentru a fi mai convingatoare, Monica Iacob Ridzi a precizat ca cele doua firme cu care au fost incheiate contractele sunt extrem de cunoscute pe piata si a indemnat ziaristii sa se intereseze despre acest lucru la departamentele de publicitate ale trusturilor de presa. „Eu nu sunt specialist in acest domeniu. Dar m-am interesat si din cate am inteles cele doua firme sunt foarte cunoscute pe piata. Va rog sa va interesati si sa intrebati la departamentele de publictate ale trusturilor dumneavoastra de presa si veti vedea ca s-a lucrat cu aceste firme”, a spus Monica Iacob Ridzi.

Banicioiu cere ancheta parlamentara

Liderul Tineretului Social-Democrat, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca va cere comisie parlamentara de ancheta pentru a verifica cheltuielile facute pentru „Ziua Tineretului”. Deputatul sustine ca MTS a cheltuit aproape 800.000 de euro, suma fiind folosita in special pentru organizarea a doua concerte. „Pentru fiecare din cele doua concerte ministerul a platit cate 400.000 de euro”, a sustinut deputatul, care a adaugat ca, dupa calculele sale, angajarea artistilor si amenajarea scenei nu puteau depasi 30.000 de euro pentru fiecare concert. VOX

Celebrii anonimi

Daca in conferinta de ieri doamna ministru Monica Iacob Ridzi declara foarte sigura ca cele doua firme organizatoare ale spectacolului controversat sunt foarte cunoscute pe piata media din Romania, presedintii si directorii unora dintre cele mai mari agentii de publicitate si media din Romania sunt de alta parere. Reporterii CANCAN au stat de vorba cu reprezentatii marilor agentii de publicitate, care impreuna detin peste 50% din piata de publicitate din Romania. (R.R.)

Dragos Grigoriu – „Tempo”:

„Da, am auzit de Mark. Am un nepot pe nume Mark. Iar Artisan… imi aminteste de produsele traditionale din Romania”

Mihaela Nicola – presedinte „The Group”:

„Nu le-am intalnit la nicio licitatie la care am participat in ultimii 20 de ani!”

Bogdan Naumovici – Director Creativ „23”:

„Imi pare rau ca nu va pot ajuta, dar nu am auzit de niciuna dintre aceste firme”

Bogdan Enoiu – CEO „Mccann Erickson”:

„Eu cunosc doar multinationalele, de firmele astea implicate in scandalul cu MTS nici habar nu am”

Declaratie

„Ma intreb de ce doamna Ridzi a facut aceste cheltuieli exagerate tocmai la inceputul campaniei electorale. Nu vreau sa cred ca o parte din bani au fost deturnati” Nicu Banicioiu

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Apariție incendiară a soției lui Cristi Chivu! Cât de bine arată Adelina la 42 de ani
Apariție incendiară a soției lui Cristi Chivu! Cât de bine arată Adelina la 42 de...
FOTO. Imagini hot cu știrista care i-a luat locul fiicei lui Anghel Iordănescu
FOTO. Imagini hot cu știrista care i-a luat locul fiicei lui Anghel Iordănescu
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Niculina Stoican, în doliu! Interpreta de muzică populară suferă cumpli de când a aflat
Niculina Stoican, în doliu! Interpreta de muzică populară suferă cumpli de când a aflat
„Ne-au păcălit, jos pălăria!” Cu câteva ore înainte de explozia pagerelor, Hezbollah încă le împărțea membrilor săi
„Ne-au păcălit, jos pălăria!” Cu câteva ore înainte de explozia pagerelor, Hezbollah încă le împărțea...
Furie printre propagandiștii ruși după explozia mega-depozitului de muniții. „Rusia a pierdut muniție cât pentru 40 de zile de luptă”
Furie printre propagandiștii ruși după explozia mega-depozitului de muniții. „Rusia a pierdut muniție cât pentru...
Chinezii au lansat în România rivalul Daciei Duster! Preț accesibil și dotări pe care nu le vedem pe SUV-ul românesc - FOTO
Chinezii au lansat în România rivalul Daciei Duster! Preț accesibil și dotări pe care nu...
INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”
INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care...
De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...
De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...
VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”
VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta...
Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”
Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”
Cod galben de vânt puternic în 9 judeţe din ţară. ANM anunţă rafale de 65 km/h
Cod galben de vânt puternic în 9 judeţe din ţară. ANM anunţă rafale de 65 km/h
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnu’ doctor, eu mă tem. Pe vărul meu l-au tratat de ficat si a murit de inimă…
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnu’ doctor, eu mă tem. Pe vărul meu l-au tratat de...
Review HUAWEI Watch GT 5: Smartwatch elegant cu tastatură integrată și sistemul inovator TruSense
Review HUAWEI Watch GT 5: Smartwatch elegant cu tastatură integrată și sistemul inovator TruSense
JETURI enorme, văzute în spațiu! Ce sau CINE le-a făcut?
JETURI enorme, văzute în spațiu! Ce sau CINE le-a făcut?
S-au căsătorit în mare, mare secret, chiar la o zi după Lora și Ionuț Ghenu! Este vestea zilei în lumea mondenă!
S-au căsătorit în mare, mare secret, chiar la o zi după Lora și Ionuț Ghenu!...
Câți bani poți să faci, de fapt, dacă pui doar 300 de lei într-un depozit bancar. Ce oferte atractive au Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, CEC Bank sau Raiffeisen. Suma pe care o ridici după 3 luni, 6 luni sau un an
Câți bani poți să faci, de fapt, dacă pui doar 300 de lei într-un depozit...
Orașul din Europa care are cel mai curat aer. Respiri altfel când ajungi aici, însă mulți oameni îl evită
Orașul din Europa care are cel mai curat aer. Respiri altfel când ajungi aici, însă...
România și Ungaria sunt obligate. S-a dat ordin de la UE. Am ajuns de râs în Europa
România și Ungaria sunt obligate. S-a dat ordin de la UE. Am ajuns de râs...
Vestea zilei în showbiz! Despărţire dureroasă pentru Andreea Marin. Anunţ trist făcut de Zâna Surprizelor: E foarte greu!
Vestea zilei în showbiz! Despărţire dureroasă pentru Andreea Marin. Anunţ trist făcut de Zâna Surprizelor:...
Jocul NERECOMANDAT... săracilor! „Vă spun sincer, aș vrea enorm să recomand acest joc, dar nu pot”
Jocul NERECOMANDAT... săracilor! „Vă spun sincer, aș vrea enorm să recomand acest joc, dar nu...
Operaţie de separare reuşită în cazul siamezelor pakistaneze Minal şi Mirha
Operaţie de separare reuşită în cazul siamezelor pakistaneze Minal şi Mirha
Elena Udrea este devastată. Anunț din închisoare: Te iubesc cel mai mult pe lumea asta!
Elena Udrea este devastată. Anunț din închisoare: Te iubesc cel mai mult pe lumea asta!
Schimbări pentru furnizorii de energie. Decizia ANRE
Schimbări pentru furnizorii de energie. Decizia ANRE
Orașul din România în care poți cumpăra o garsonieră cu doar 3400 de euro. Necesită îmbunătățiri
Orașul din România în care poți cumpăra o garsonieră cu doar 3400 de euro. Necesită...
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa,...
Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii:
Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor...
Program Lidl, Kaufland, Carrefour, Auchan, Profi și Mega Image pe final de septembrie. Orarul magazinelor pentru sâmbătă și duminică, 21 – 22 septembrie
Program Lidl, Kaufland, Carrefour, Auchan, Profi și Mega Image pe final de septembrie. Orarul magazinelor...
Comuna din România unde se angajează sute de oameni. Aici are loc cea mai mare producție de carne de pasăre din Europa de Est
Comuna din România unde se angajează sute de oameni. Aici are loc cea mai mare...
Cum l-a cucerit Doina Teodoru pe Cătălin Scărlătescu. Ce fel de relație au cei doi îndrăgostiți, în ciuda diferenței de vârstă
Cum l-a cucerit Doina Teodoru pe Cătălin Scărlătescu. Ce fel de relație au cei doi...
×