Omul momentului în tenis, GABRIEL TRIFU, despre Halep, Ţiriac & divorțul de Catrinel Sandu
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Showbiz » Showbiz intern » Verdict: „Andreea Berecleanu este vedeta cu chipul perfect „

Verdict: „Andreea Berecleanu este vedeta cu chipul perfect „

De: Cancan 21/08/2012 | 00:00
Verdict: Andreea Berecleanu este vedeta cu chipul perfect

Efectueaza peste 400 de operatii estetice intr-un an ceea ce il face unul dintre cei mai mari chirurgi plasticieni din Europa de Est. Pe lista pacientelor sale se spune ca ar figura si Mihaela Radulescu si Iulia Vantur. A inventat o pensa de disectie care presupune marirea sanilor fara durere si recuperarea imediata dupa operatie. A fost ales ca secretar general al Societatii Romane de Chirurgie Estetica si este membru al Academiei Europene de Chirurgie Cosmetica si in Societatea Franceza de Chirurgie Estetica. Este vorba de doctorul Constantin Stan, care, intr-un interviu acordat cotidianului Can Can ne-a vorbit despre ce presupune chipul perfect si in ce consta „matematica" frumusetii.

-Ce trebuie sa faca un medic aspirant ca sa ajunga un chirurg de succes?

In primul rand trebuie sa se nasca. In al doilea rand trebuie sa aiba cei sapte ani de acasa si bun simt. In drumul catre succes sunt foarte multe ispite, provocari si poti avea derapaje de la ceea ce eu numesc constiinta profesionala. Dupa care trebuie sa faca scoala, sa-i placa frumosul, sa se educe, sa citeasca mult, sa-si construiasca un anumit limbaj. Nu este suficient doar sa fii un bun tehnician ci trebuie sa ai si simt artistic si o anumita cultura vizuala. Dupa care trebuie sa aiba si sansa de a face o specializare in chirurgia plastica cu practica in spitalele de stat, cum se facea pe vremuri, inainte de ’89, cand lucrurile erau bine stabilite, pe trepte, in care rezidentul invata de la colegul cu doi-trei ani mai avansat, apoi de la rezidentul tanar si asa mai departe. De asemenea trebuie sa iesi afara din tara. Nu totul se reduce la Romania.Trebuie sa ai contact cu medicii din afara, cu tehnologiile de acolo si mai ales cu cerintele pacientilor straini. Trebuie sa ai tot timpul acel entuziasm profesional. La inceputul carierei mele nu ma gandeam ca voi face cariera in domeniul chirurgiei estetice si ca voi avea un cuvant de spus in acest sens.

– Ce v-a determinat sa ramaneti in tara?

-Soarta a facut ca revolutia sa ma prinda in momentul in care nu eram nici prea tanar nici prea in varsta ca sa ma simt in stare sa plec. Am avut si sansa sa-mi deschid primul cabinet privat dupa revolutie si oportunitatea de a fi lucrat si in sistemul de stat. Am pornit initial cu un cabinet mic, de ORL, in care am facut primele operatii de rinoplastie si injectii cu botox. Asta se intampla prin ’91-’92.

– Multe femei vad in bisturiu un pact cu Diavolul. Cum comentati?

Nu as zice neaparat pactul cu Diavolul ci cu naturaletea, cu increderea in sine, cu a te simti mai bine cu tine insati

– Se spune ca interventiile estetice creeaza dependenta. Este adevarat?

– Nu as numi-o dependenta. Daca azi ma spal pe dinti asta inseamna ca maine nu o mai fac? Daca ma duc la coafor, ma aranjez si imi spal parul asta inseamna ca nu ma mai spal pe cap in urmatoarele zile? Eu cred ca atunci cand exista o convergenta intre dorinta de a arata mai bine, bun simt si realism, nu cred ca putem vorbi de o dependenta a interventiilor estetice. Desigur exista si cazuri al sindromului de permanenta nemultumire de felul cum arati, indiferent de ce faci. Acele cazuri sunt rare si solicita si interventia unui psiholog pregatit in domeniul medicinei estetice.

– Avem astfel de psihologi in tara?

-Incep sa se formeze. Eu personal mi-as dori foarte mult ca in aceasta noua clinica pe care am construit-o sa implic si un astfel de specialist pentru ca vreau sa promovez conceptul de bine personal si medicina integrata. De asemenea vrem sa colaboram si cu specialisti in domeniu anti-aging, stiinta care se ocupa de studierea procesului de inaintare in varsta.

– Care este vedeta cu chipul perfect?

– Nu exista un chip perfect ci doar un model care, dupa anumite standarde si masuratori are chirurgiei estetice s-ar apropia de perfectiune. O opinie personala, ca un chip care mi se pare deosebit de frumos la noi dar si ca atitudine mi se pare cel al Andreei Berecleanu. O chip perfect al unei vedete din afara, asta potrivit masuratorile care s-au facut s-a dovedit a fi cel al lui Grace Kelly. Potrivit celor care au pus bazele matematicii frumusetii, Grace Kelly avea indicele de frumusete 1, adica cel mai mare.

– Ca si chirurg plastic, care este cea mai atragatoare parte a unei femei ?

– Intregul. Eu nu pot sa privesc lucurile disparat. Incerc sa gasesc un echilibru intre chirurgie si medicina estetica adica invaziv si minimum invaziv, intre imbunatatirea medie a tuturor trasaturilor fetei. Incerc sa fac cate putin din toate adica un nas mai frumos, buze mai interesante si astfel sa ofer acea imagine armonioasa per ansamblu.

– Este posibila tineretea fara bisturiu? Ce putem face pentru a o pastra ?

Depinde ce inseamna tinerete fara bisturiu. Daca iti faci o operatie acum, asta nu inseamna ca o sa fi tanar pentru urmatorii 20 de ani. Lucrurile trebuie privite intr-o permanenta evolutie. Ca principii de viata care ne ajuta sa ne pastram tineretea si frumusetea ar fi sa ne hranim sanatos, sa ne pastram greutatea constanta, si asta pe cat posibil, din primii ani de viata si, bineinteles sa faci cat mai mult sport, sa petrecem cat mai mult timp in natura, sa dormim suficient si sa consumam cat mai multe lichide.

– Ce parere aveti despre terapiile cu hormoni de crestere, foarte populare in afara ?

– Eu cred ca atunci cand vine vorba de echilibrele hormonale care sunt foarte delicate, lucrurile nu trebuie fortate ci trebuie mentinute cat mai mult in balanta. Sunt cazuri celebre in care nerespectarea acestor reguli ale naturii s-a lasat cu efecte negative si cu prelungirea exagerata a extremitatilor corpului De exemplu cazul lui Sylvester Stallone si al lui Mickey Rourke.

– Care a fost cea mai ciudata interventie estetica pe care ati realizat-o pana acum?

– Nici una. Atata timp cat pacientul isi exprima problemele iar eu sunt cel care gaseste solutii, nu exista interventii ciudate. Eu respect intotdeauna nevoile pacientilor. Dupa atatia ani de cariera pacientii care vin la mine stiu la ce sa se astepte si se selecteaza de la sine. Vor lucruri realiste, pun pret pe calitate si naturalete.

– Cum faceti fata reactiilor de respingere pe care pacientele le au dupa operatie ?

– Reactia de respingere este una fireasca. Este teama de ceva nou. Aici ajungem la ceea ce se numeste incredere pe care care doctorul trebuie sa o construiasca impreuna cu pacientul. Relatia pacient-medic ar trebui sa fie ca un pas in doi, ca un tango daca vreti. In momentul in care un pacient solicita o interventie estetica el trebuie sa capete incredere in el. Trebuie sa-i dai sansa sa se mai gandeasca, sa cantareasca bine aspectele.

– Care este cea mai solicitata interventie estetica din Romania?

– Operatia de marire de sani. De-a lungul timpului am reusit sa schimb modul in care este privita aceasta operatie si de a comunica cu pacientul. Intotdeauna propun pacientilor solutii individuale, adaptate, personalizate, in conformitate cu profilul lor. Chiar daca colegi de ai mei sustin ca nu exista proteze individualizate pentru sani exista totusi o varietate de modele. De aceea nu mai vorbim de operatie de marire de sani ci de una de remodelare. Sanii nu mai inseamna doar volum ci si miscare, dinamica naturalete.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Andreea Bănică, aproape goală pe internet, la 46 de ani. Fanii, în extaz: „Arăți ca o puștoaică”
Andreea Bănică, aproape goală pe internet, la 46 de ani. Fanii, în extaz: „Arăți ca...
FOTO. Andreea Bălan, imagini interzise cardiacilor! S-a pozat într-o rochie transparentă total
FOTO. Andreea Bălan, imagini interzise cardiacilor! S-a pozat într-o rochie transparentă total
A MURIT! Anunțul trist al zilei
A MURIT! Anunțul trist al zilei
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul...
Elevii care vor primi vouchere de 600 de lei. Ce trebuie să facă pentru a intra în posesia banilor
Elevii care vor primi vouchere de 600 de lei. Ce trebuie să facă pentru a...
Legea „Iohannis”, criticată de un fost președinte CCR: „Este în afara regulilor democratice”
Legea „Iohannis”, criticată de un fost președinte CCR: „Este în afara regulilor democratice”
Becali candidează pe listele AUR și îl susține pe Simion la prezidențiale. În primăvară, patronul FCSB a refuzat să finanțeze AUR
Becali candidează pe listele AUR și îl susține pe Simion la prezidențiale. În primăvară, patronul...
Limita de viteză pe care puțini o cunosc. Cu câți km/h ai voie să traversezi intersecția?
Limita de viteză pe care puțini o cunosc. Cu câți km/h ai voie să traversezi...
O tănără proaspăt absolventă de Medicină a murit la doar 24 de ani. Tânăra se întorcea de la mănăstire împreună cu iubitul ei
O tănără proaspăt absolventă de Medicină a murit la doar 24 de ani. Tânăra se...
"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul...
Geta Sterp, pregătiri pentru nunta lui Iancu: „Ce fac cu atâția bani? Dar nu trebuie să dau la nuntă la Iancu, că sunt soră? Trebuie să îi dăm cinste mare.”
Geta Sterp, pregătiri pentru nunta lui Iancu: „Ce fac cu atâția bani? Dar nu trebuie...
Lacrimi și urlete de jale la înmormântarea Anei-Maria Vasiliu. Familia a cedat, înainte ca tânăra să fie dusă la groapă. A fost nevoie de intervenția medicilor
Lacrimi și urlete de jale la înmormântarea Anei-Maria Vasiliu. Familia a cedat, înainte ca tânăra...
Camping de lux în mijlocul naturii, noua modă în turism. Cât costă un sejur de trei nopţi:
Camping de lux în mijlocul naturii, noua modă în turism. Cât costă un sejur de...
BANCUL ZILEI. Bulă o aburește pe una:  - Cu tine nu pot să fiu decât romantic!
BANCUL ZILEI. Bulă o aburește pe una: - Cu tine nu pot să fiu decât...
Telefoanele Samsung care vor primi actualizarea la versiunea stabilă Android 15
Telefoanele Samsung care vor primi actualizarea la versiunea stabilă Android 15
Cine este PRIMA FEMEIE care va merge pe Lună? Are 45 de ani!
Cine este PRIMA FEMEIE care va merge pe Lună? Are 45 de ani!
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea...
Băutura care e mai sănătoasă și mai ieftină decât laptele. În Grecia Antică era considerată medicinală
Băutura care e mai sănătoasă și mai ieftină decât laptele. În Grecia Antică era considerată...
Ce să nu mănânci niciodată înainte sau după ce ai băut cafeaua de dimineață. Obiceiul alimentar care generează o stare de oboseală și chiar și somnolență
Ce să nu mănânci niciodată înainte sau după ce ai băut cafeaua de dimineață. Obiceiul...
Dunărea a făcut prăpăd în Ungaria. România e în alertă. Când ajunge viitura la noi
Dunărea a făcut prăpăd în Ungaria. România e în alertă. Când ajunge viitura la noi
Alexandru Ciucu a făcut anunțul după despărțirea de Alina Sorescu
Alexandru Ciucu a făcut anunțul după despărțirea de Alina Sorescu
Jocul NERECOMANDAT... săracilor! „Vă spun sincer, aș vrea enorm să recomand acest joc, dar nu pot”
Jocul NERECOMANDAT... săracilor! „Vă spun sincer, aș vrea enorm să recomand acest joc, dar nu...
Era glaciară modernă: Cum se întâmplă evenimentele care paralizează lumea
Era glaciară modernă: Cum se întâmplă evenimentele care paralizează lumea
Asia Express sezon 7. Anca Țurcașiu a ajuns pe mâinile medicilor. Ce s-a întâmplat cu vedeta
Asia Express sezon 7. Anca Țurcașiu a ajuns pe mâinile medicilor. Ce s-a întâmplat cu...
Un celebru lanț de fast-food intră pe piața din România
Un celebru lanț de fast-food intră pe piața din România
Ora de iarnă 2024 | Se mai schimbă sau nu ora în România? Decizia luată de Uniunea Europeană
Ora de iarnă 2024 | Se mai schimbă sau nu ora în România? Decizia luată...
Gigi Becali sare în ajutorul oamenilor afectaţi de inundaţiile devastatoare din Galaţi: Trimit tot ce au nevoie!
Gigi Becali sare în ajutorul oamenilor afectaţi de inundaţiile devastatoare din Galaţi: Trimit tot ce...
Ce mașină conduce Cornel de la Insula Iubirii de fapt. Imaginile cu el și Iustina în trafic au devenit virale: „Parcă era bogat”
Ce mașină conduce Cornel de la Insula Iubirii de fapt. Imaginile cu el și Iustina...
Alin Oprea, alături de fiica și fiul Medanei în plin uragan al scandalului cu fosta soție. Mesajul transmis de solist:
Alin Oprea, alături de fiica și fiul Medanei în plin uragan al scandalului cu fosta...
Țara din Europa catalogată ca fiind cea mai nesigură dintre toate. Românii se zbat să ajungă aici, dar mulți străini au fost șocați de ce au văzut: ”Orașele sunt urâte”
Țara din Europa catalogată ca fiind cea mai nesigură dintre toate. Românii se zbat să...
Patru zodii care au noroc în ultimele zile din septembrie. Bani mulți, măriri de salariu și relocări în străinătate
Patru zodii care au noroc în ultimele zile din septembrie. Bani mulți, măriri de salariu...
Maria Constantin, dezvăluiri dureroase despre relația cu Marcel Toader. Afaceristul o înșela în propria casă: „I-am spus că îi plătesc eu hotel, dar nu acasă…”
Maria Constantin, dezvăluiri dureroase despre relația cu Marcel Toader. Afaceristul o înșela în propria casă:...
×