Florin Dumitrescu, bucatarul cel mai de treaba din juriul "MasterChef", a vrut sa reinterpreteze unele retete traditionale romanesti.
De multe ori, Florin a spus in show-ul gastronomic din care face parte ca nu prea gateste romaneste. Acum a venit vremea sa demonstreze ca poate sa faca acest lucru, dar a reinventat un pic reteta de sarmale, de la care a eliminat varza si pe care le-a invelit in dovlecel.
„Eu nu am mai facut sarmale la restaurant. Vreau sa improvizez, sa arat ca se poate si fara grasime”, a explicat juratul la „Povestiri adevarate”.
Florin a folosit carne de porc si ceapa, pe care le-a prajit cu usturoi, iar dovlecelul, taiat pe lung, a fost si el prajit rapid tot in ulei. Amestecul cu carne a umplut dovlecelul, iar sarmalele au fost asezate pe o mamaliga fiarta in lapte.
Si, ca sa arate ca poate sa gateasca si altceva cat de cat traditional, bucatarul a facut chiar si un gulas, la care a folosit vin, „pentru culoare si gust”, rozmarin si zahar, iar carnea a prajit-o in unt.