Andreei Ibacka ii face mare placere sa gateasca, dar impartaseste totul cu fanii ei, pentru a se putea bucura si ei, daca vor, de bunatatile preparate de vedeta.
Actrita a pregatit penne cu ciuperci, rosii cherry, prosciutto si pesto, pentru ea si sotul ei, Cabral, si i-au iesit super gustoase, asa ca le-am mancat pe nerasuflate.
„Am pregatit niste paste pe care le-am savurat pe nerasuflate si am zis ca e pacat sa nu va arat si voua.Poate gatiti in weekend.
Ingrediente:penne, ciuperci proaspete, rosii cherry, ulei de floarea soarelui, sare, condimente, prosciutto, parmezan
Pentru sosul pesto:busuioc proaspat, usturoi, ulei de masline, parmezan
Fierbeti la foc mediu pennele – sau felul vostru preferat de paste – in apa cu sare si un strop de ulei, pentru a nu se lipi.
Sfatul meu este sa preparati pastele „al dente” si sa nu le fierbeti in exces. In felul asta, pastele devin o masa mai usoara, fiindca nu elibereaza tot amidonul si nici nu se inmoaie prea tare, capatand consistenta unui terci la amestecul cu sosul.
Pentru efectul „al dente” scadeti timpul de fierbere inscris pe ambalaj cu aproximativ 15-20%.
Sosul pesto se poate prepara foarte usor in casa, mai ales daca aveti un blender la indemana. Daca nu, taiati busuiocul marunt, pisati usturoiul, radeti putin parmezan si adaugati o lingura de ulei de masline. Amestecati totul pana se formeaza o pasta.
Apoi puneti la calit intr-o tigaie rosiile si ciupercile taiate si un strop de ulei de floarea soarelui. Iar cand sunt gata rumenite, adaugati condimente, pastele fierte, sosul pesto si fasiile de prosciutto (care nu se recomanda prajit). Amestecati timp de maxim 1 minut, presarati putin parmezan ras deasupra si gata reteta, asezati-va la masa”, a scris Andreea pe blogul sau.