Andreea Raicu le-a impartasit din experienta sa celor care vor sa treaca la un regim sanatos de viata.
Andreea Raicu a renuntat de ceva vreme sa mai manance carne, dar procesul a fost unul care a avut la baza niste principii, dupa cum scrie Andreea pe blogul ei.
„Sa fii vegetarian este un mod de viata cu mai putine batai de cap decat ai crede la prima vedere. Daca te hotarasti sa incerci acest regim, e bine sa tii cont de urmatoarele detalii:
1. Intelege conceptul. Pe lista produselor ce trebuie eliminate din alimentatte, principalul vizat este carnea. O mentionam doar pe aceasta pentru ca exista mai multe tipologii ale vegetarianismul care permit consumul de oua, lactate sau miere. 2. Gaseste-ti o motivatie solida.
a. Sanatatea – multe persoane devin vegetariene pentru a-si proteja sanatatea, mai ales ca studiile au demonstrat un lucru important in trecerea la vegetarianism reduce cu pana la 90% aparitia bolilor cardiace. b. Etica – dorinta de a nu rani sau ucide animalele este unul dintre principalele argumente ale celor care se hotarasc sa urmeze regimul. c. Ecologia – este si ea un reper important. Consumul diminuat de carne contribuie la protectia mediului prin reducerea numarului de resurse naturale folosite in cresterea, transportarea si manufacturarea produselor de origine animala.
3. Odata ce te-ai hotarat, actioneaza. Unele persoane aleg sa treaca la vegetarianism treptat… de fapt, aceasta varianta este si cea mai dificila. Carnea si produsele lactate (asemenea zaharului si ciocolatei) contin substante care creeaza dependenta. 4. Constientizeaza necesitatile organismului. Daca te dedici vegetarianismului, este important sa iti asiguri surse constante de nutrienti esentiali, de proteine, acizi grasi esentiali, fier, zinc, calciu si vitamine. Dar, contrar miturilor, le poti obtine pe toate si cu acest regim. Tot ce trebuie sa faci este sa incluzi in alimentatie cereale integrale, fructe si vegetale, multe legume, seminte si nuci”.