Despre Enrico Aidan, actionarul majoritar si presedintele cazinoului Casa Vernescu, care functioneaza in buricul Capitalei, se vorbea pana astazi putin inspre deloc. Sau asta se intampla in randul oamenilor care nu frecventeaza hoteluri luxoase, restaurante cu stil sau cazinouri, unde se pierd sau se castiga, seara de seara, sume ametitoare de bani. La polul opus, insa, in lumea "celor grei", in care se invart afaceri de miliarde, femei frumoase, masini de lux, iar deplasarile in interes de afaceri sunt la ordinea zilei, numele lui Enrico Aidan are o rezonanta aparte si impune respect.
I se spune „Mister Aidan”. Si asta nu pentru ca afaceristul „raspunzator” pentru succesul cazinoului Vernescu ar fi impus cuiva acest mod de adresare, ci din simplul motiv ca asa a fost perceput de cei din jurul sau. Acestia au fost impresionati de alura sa impozanta, atitudinea degajata si aerul sau usor aristocratic. Si cum ai putea sa uiti o prezenta atat de puternica, un om care si-a croit drumul in viata inca de la 15 ani, cand a plecat de jos si a devenit ucenic la Hotel Excelsior din Roma si nu s-a mai oprit pana nu a ajuns, la 31 de ani, General Manager la Daniel Hotel & Spa (n.r., cel mai celebru hotel din Israel). Simultan, a studiat intens la Michigan State University si si-a continuat specializarea in domeniu la Hong Kong, Myanmar, Thailanda, Nepal, Singapore, Macau, Malaezia, Laos si Cambodgia. De cativa ani, insa, barbatul cu alura de grec care atrage toate privirile asupra sa cand intra intr-o incapere, s-a atasat iremediabil de romani si a inceput sa traga din ce in ce mai des la Bucuresti. A ajuns aici printr-o intamplare. O invitatie primita in a84 din partea ONT Carpati, care i-a solicitat sfatul intr-o problema de turism. Si, tot aici, in orasul in care a fost conceputa Michal, una dintre fiicele sale, in urma cu 17 ani, a pus pe picioare cazinoul Casa Vernescu. Un fleac pentru el, un lucru considerat banal pe langa ceea ce facuse pana atunci in intreaga lume: Aidan a deschis trei hoteluri in Franta, alte doua in Glasgow si Kenya, un cazinou in Rhodos, altele in Tanger si Agadir, iar in urma cu doi ani a creat, la Praga, Clubul Sasazu, distins cu 1 stea Michelin. Asta ca sa nu mai amintim de restaurantele deschise la Paris sau de evenimentele grandioase organizate sub indrumarea sa, respectiv petreceri cu 7.000 sau 5.000 de invitati. La cel din urma, desfasurat in desertul Jericho, a ramas memorabil artificiul folosit de „Mister Aidan” pentru autenticitate – invitatii au mancat cu mana preparatele culinare gatite direct pe pamant. Acest „detaliu” i-a asigurat afaceristului celebritatea mondiala in domeniul hotelier si de resort. Petreceri inedite sau socante In carje, la nunta Enrico Aidan este casatorit de 39 de ani cu Hanna, femeia pe care a cunoscut-o in timpul unei permisii, la o cafenea din Ierusalim, pe vremea cand executa stagiul militar. Are patru copii: trei fete – Maya (37 de ani), Ester (33 de ani), Michal (27 de ani) – si un baiat – Daniel (21 de ani) -, dar si doi nepoti. Momentul casatoriei, „Mr. Aidan” nu poate si nici nu are cum sa il uite vreodata, pentru ca s-a petrecut fix la sapte luni dupa ce acesta a fost ranit in razboiul din 1973. Atunci, aproape ca si-a pierdut piciorul stang, in cadrul unei operatiuni la care a participat cu unitatea de parasutisti, iar la nunta sa Enrico Aidan a mers in carje.