Ioana Ginghina isi sfatuieste cititorii cum si ce sa manance in timpul postului Sfintei Maria care tine doua saptamani, de la 1 august pana la 14 august, inclusiv.
Sotia lui Alexandru Papadopol isi indeamna fanii sa faca o cura de detoxifiere cu prilejul postului Sfintei Marii si chiar sa nu manance nimic o zi intreaga.
„Eu va recomand ca aceste 2 saptamani sa uitati de mancarurile complicate si sa va orientati spre salate bogate in legume sau fructe. Nu uitati de hranitorul si gustosul pepene rosu, atat de bun si atat de sanatos. Smoothie-utile nu trebuie sa va lipseasca, jucati-va cu combinatiile de frunze verzi si fructe sau de frunze verzi si legume. Beti muuulta apa si limonada din lamaie, miere si putina radacina de ghimbir, asa-zisa Gingerata. O zi pe saptamana, de exemplu vinerea, tineti post negru, beti doar multa apa… Stiu, veti spune ca va e rau si ametiti, dar acel rau nu este decat un semn ca va detoxifiati corpul si nimic altceva. Nu moare nimeni daca nu mananca o zi. Mancati doar atunci cand va este cu adevarat foame, nu de pofta. Mancati doar paste integrale si orez, eliminati painea si alte produse de panificatie. Eliminati zaharul, inlocuiti-l cu un indulcitor natural. Cerealele sa fie integrale si la fel, fara zahar”, scrie Ioana Ginghina pe blogul sau.
Actrita le ofera cititorilor sai si o alternativa la mancarea satioasa si grasa, alcatuind un meniu pentru aceasta perioada de post:
„Mic dejun:- salata de fructe sau pepene- un green smoothie format din banana, frunze verzi, o mana de frunze verzi (spanac, salata, patrunjel, telina, morcov, gulie), zeama de la o lamaie, cateva frunze de menta proaspata, indulcitor natural dupa gust si 750 ml apa- cereale integrale cu lapte de migdale sau orez si miere- Shake proteic din banana, miere, cacao, fulgi de cocos si lapte de migdale sau orez
Pranz+cina- salata de legume: rosii, castraveti, ardei gras, porumb si masline cu dressing din zeama de la o lamaie, miere si ulei de masline- salata de vinete cu ardei copti si maxim 2 felii de paine sau o chifla integrala sau graham- supa crema de legume- orez cu fructe de mare- paste integrale cu sos de rosii (rosii crude si curatate de coaja, usturoi, ulei de masline, busuioc, totul la blender)- supa crema de linte- ciorba de fasole uscata- tocanite de legume- hummus
Ca si gustare nu ezitati sa mancati cateva migdale crude cu fructe uscate, nu prea multe caci ingrasa…
NU PRODUSE DE POST DIN COMERT gen: pateu vegetal, snitel de soia, cascaval vegetal si altele…”, mai scrie actrita pe ioanaginghina.blogspot.com