Puterea din spatele puterii! MIHAIL IVAN: ”Noi ne alegem părinții!”
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Showbiz » Showbiz intern » Fostul iubit al Ginei Pistol s-a imbogatit profitand de instabilitatea bancilor pe timp de criza! Vezi aici cum explica judecatorii arestarea lui!

Fostul iubit al Ginei Pistol s-a imbogatit profitand de instabilitatea bancilor pe timp de criza! Vezi aici cum explica judecatorii arestarea lui!

De: Cancan 03/08/2012 | 00:00
Fostul iubit al Ginei Pistol s-a imbogatit profitand de instabilitatea bancilor pe timp de criza! Vezi aici cum explica judecatorii arestarea lui!

Tribunalul Bucuresti a facut publica, in urma cu cateva ore, motivarea deciziei de arestare a afaceristului Nicola, precum si a celorlalti evazionisti acuzati ca ar fi pagubit statul cu 40 de milioane de euro anual.

Magistratii care au analizat dovezile stranse la dosar au concluzionat ca liderul clanului „Butoane”, Octavian Grecu, libanezul Nicole Saikaly (Nicola), ginerele senatorului Cezar Magureanu, Gazdac Sorin si ceilalti inculpati au pus la punct un mecanism ingenios de facut profit, care s-a intins ca o caracatita in stalele vecine, exploatand chiar si criza economica. Mai exact, acest „grup criminal organizat” a speculat instabilitatea pietelor si a institutiilor bancare, se arata in motivarea deciziei de arestare preventiva.

Din punct de vedere legal, cei trei, care se afla in arest de mai bine de o saptamana, se afla in situatia in care risca o pedeapsa mai mare de patru ani pentru faptele puse in sarcina lor, ceea ce justifica luarea masurii arestarii preventive, au aratat magistratii. In plus, ei prezinta pericol concret pentru ordinea publica. „Referitor la pericolul concret pentru ordinea publica pe care l-ar prezenta lasarea in libertate a inculpatilor, o prima observatie care se impune a fi facuta este aceea ca, desi nu se confunda cu pericolul social al faptelor banuit comise, aceasta forma de pericol nu poate fi analizata si apreciata distinct de pericolul social – abstract dar, mai ales, concret – al faptei penale imputata infractorului. Astfel, intre cele doua forme de pericol exista o stransa legatura, astfel ca mijloacele de proba ce dovedesc presupusa activitate infractionala reliefeaza si pericolul pe care il prezinta lasarea in libertate a inculpatilor. De asemenea, se constata ca inculpatii sunt cercetati pentru infractiuni cu un grad de pericol social deosebit de ridicat, ce rezulta nu numai din limitele mari de pedeapsa stabilite de legiuitor, ci si din modalitatile si imprejurarile concrete de savarsire a faptelor, modul in care acestia au actionat – in mod organizat, avand fiecare un rol bine determinat la nivelul fiecarui segment al activitatii infractionale”, se arata in motivarea deciziei de arestare.

Judecatorii amintesc de amploarea infractiunilor, care au dus la prejudicii uriase cauzate statului roman, calculat la proximativ 40 de milioane de euro anual. „In aprecierea acestei ultime conditii se au in vedere gravitatea faptelor si imprejurarile concrete de savarsire a acestora, caracterul activitatii infractionale, de natura a aduce mari prejudicii bugetului statului, comiterea acesteia in mod organizat, implicand activitati desfasurate si pe teritoriul altor state, fapt de natura a ingreuna, daca nu chiar a impiedica descoperirea si tragerea la raspundere penala a tuturor participantilor. In acest sens, nu pot fi nesocotite realitatile sociale, ordinea publica trebuind a fi inteleasa si ca reactie a cetatenilor in raport de comiterea faptelor de natura penala, sentimentul de insecuritate creat in randul opiniei publice ca justitia, cei care concureaza la infaptuirea ei, nu actioneaza indeajuns impotriva infractionalitatii, sanctionand prompt si eficient mai ales infractiunile economice, recrudescente in societatea contemporana, din categoria carora fac parte si cele imputate inculpatilor”, au mai aratat judecatorii Tribunalului Bucuresti.

Magistratii care au analizat dovezile stranse la dosar au concluzionat ca liderul clanului „Butoane”, Octavian Grecu, libanezul Nicola, ginerele senatorului Magureanu si ceilalti inculpati au pus la punct un mecanism ingenios de facut profit, care s-a intins ca o caracatita in stalele vecine, exploatand chiar si criza economica. „Pericolul concret pentru ordinea publica rezulta, asadar, din modalitatea de comitere a pretinselor infractiuni care este una elaborata, inculpatii lucrand pe paliere bine determinate, cu atributii concrete, aceasta in actualele conditii de instabilitate financiar – bancara pe piata globala, in conditiile crizei economice mondiale, care da posibilitatea gruparilor din sfera criminalitatii economico-financiare sa speculeze instabilitatea si insecuritatea pietelor si a institutiilor bancare, dar si din cresterea alarmanta a acestui gen de infractiuni in conditiile socio-economice actuale. Un alt aspect deosebit de important avut in vedere la conturarea gradului de pericol social al faptelor retinute in sarcina inculpatilor il constituie suma substantiala cu care se presupune ca au pagubit bugetul consolidat al statului (n.r. 40 de milioane de euro anual). Arestarea faptuitorilor trebuie sa constituie un act de descurajare a comportamentului infractional”, sunt de parere magistratii. „Tribunalul mai retine ca anumite infractiuni, prin gravitatea lor deosebita, modalitatea de comitere si prin reactia publicului la savarsirea lor, pot sa suscite o tulburare sociala de natura sa justifice o detentie provizorie, pericolul pentru ordinea publica fiind suficient sa existe chiar si numai in zona perceptiei societatii asupra manierei in care autoritatile actioneaza pentru stoparea fenomenului infractional, in scopul de a descuraja eventuale alte comportamente ilicite similare si in scopul de a restaura increderea in actul de justitie.”, au mai aratat judecatorii.

Relatia Ginei Pistol cu mama iubitului ei s-a lasat cu urmari: „Ma doare-n fund de ce zic oamenii”

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
A NĂSCUT în mare secret! Actrița celebră din România a adus pe lume primul ei copil
A NĂSCUT în mare secret! Actrița celebră din România a adus pe lume primul ei...
Fostul iubit al Mădălinei Ghenea a sărit în apărarea Simonei Halep! „E ciudat ce s-a întâmplat”
Fostul iubit al Mădălinei Ghenea a sărit în apărarea Simonei Halep! „E ciudat ce s-a...
BREAKING! Familia Regală a României, în DOLIU
BREAKING! Familia Regală a României, în DOLIU
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui...
Niculina Stoican, în doliu! Interpreta de muzică populară suferă cumpli de când a aflat
Niculina Stoican, în doliu! Interpreta de muzică populară suferă cumpli de când a aflat
Șoșoacă, în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat, în România 88% nu sunt vaccinaţi”. I-au tăiat microfonul
Șoșoacă, în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat, în România 88% nu sunt vaccinaţi”. I-au...
Crin Antonescu, atac la Iohannis și conducerea PNL: Un grup de nevertebrate politic, orice vot pentru Ciucă este unul pentru Iohannis
Crin Antonescu, atac la Iohannis și conducerea PNL: Un grup de nevertebrate politic, orice vot...
Poți conduce mașină cu transmisie manuală dacă ai făcut școala pe automată?
Poți conduce mașină cu transmisie manuală dacă ai făcut școala pe automată?
Ucisă din cauza unei fotografii pe social media. Cea mai cunoscută persoană trans din Georgia, găsită fără suflare în apartamentul ei. Iubitul ei se află printre principalii suspecți
Ucisă din cauza unei fotografii pe social media. Cea mai cunoscută persoană trans din Georgia,...
Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon
Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață...
VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”
VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe...
Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”
Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”
Vremea 23 septembrie - 21 octombrie 2024. Când se încălzeşte în România
Vremea 23 septembrie - 21 octombrie 2024. Când se încălzeşte în România
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
Review HUAWEI Watch GT 5: Smartwatch elegant cu tastatură integrată și sistemul inovator TruSense
Review HUAWEI Watch GT 5: Smartwatch elegant cu tastatură integrată și sistemul inovator TruSense
Aduc GHINION! Fructele pe care să NU le ai în casă niciodată
Aduc GHINION! Fructele pe care să NU le ai în casă niciodată
Marele prezentator de la noi și-a înșelat soția cu care are doi copii! A fost prins în fapt și a recunoscut: „Am zis că mor. Am sunat-o și...”
Marele prezentator de la noi și-a înșelat soția cu care are doi copii! A fost...
Compania americană care intră pe piața din România. Orașul important în care își va deschide sediu
Compania americană care intră pe piața din România. Orașul important în care își va deschide...
Comoara de peste 3 kilograme care a fost găsită în România. Locul surprinzător în care se afla
Comoara de peste 3 kilograme care a fost găsită în România. Locul surprinzător în care...
Cutremur în cazul Caracal. A scăpat VIE de Gheorghe Dincă: Am stat 2 luni...
Cutremur în cazul Caracal. A scăpat VIE de Gheorghe Dincă: Am stat 2 luni...
10 ani de închisoare, este scandalul momentului în showbizul românesc
10 ani de închisoare, este scandalul momentului în showbizul românesc
Jocul NERECOMANDAT... săracilor! „Vă spun sincer, aș vrea enorm să recomand acest joc, dar nu pot”
Jocul NERECOMANDAT... săracilor! „Vă spun sincer, aș vrea enorm să recomand acest joc, dar nu...
Om de afaceri israelian, acuzat că a conspirat cu Iranul pentru a-i asasina pe Netanyahu şi pe alţi oficiali de rang înalt
Om de afaceri israelian, acuzat că a conspirat cu Iranul pentru a-i asasina pe Netanyahu...
S-a schimbat legea pentru șoferii cu permis categoria B. Ce condiții trebuie respectate
S-a schimbat legea pentru șoferii cu permis categoria B. Ce condiții trebuie respectate
Două vedete au trișat la Asia Express. Totul a fost filmat și dat la TV
Două vedete au trișat la Asia Express. Totul a fost filmat și dat la TV
„Ghețarul Judecății de Apoi” din Antarctica, în pragul prăbușirii. Impactul global ar fi devastator. Nivelul mărilor s-ar ridica cu 3 metri
„Ghețarul Judecății de Apoi” din Antarctica, în pragul prăbușirii. Impactul global ar fi devastator. Nivelul...
Milionarul român de doar 28 de ani, replică genială pentru un bărbat care i-a transmis că poartă un hanorac de 60 de lei!
Milionarul român de doar 28 de ani, replică genială pentru un bărbat care i-a transmis...
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa,...
Medana a răbufnit după declarațiile scandaloase făcute de Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea: „Rămăsese asemeni unui maidanez abandonat, fără bani, fără casă, fără nimic”
Medana a răbufnit după declarațiile scandaloase făcute de Larisa Uță, fosta soție a lui Alin...
Zodiile care își vor schimba viața radical în următoarele zile. Se anunță abundență financiară pentru ele
Zodiile care își vor schimba viața radical în următoarele zile. Se anunță abundență financiară pentru...
Ce animal rar au descoperit autoritățile la ferma lui Nuțu Cămătaru. Este interzisă deținerea sa în România
Ce animal rar au descoperit autoritățile la ferma lui Nuțu Cămătaru. Este interzisă deținerea sa...
Mihai Găinușă nu mai vrea să audă de Șerban Huidu. Ce s-a întâmplat cu cei doi prezentatori TV
Mihai Găinușă nu mai vrea să audă de Șerban Huidu. Ce s-a întâmplat cu cei...
×