Florin Dumitrescu are 24 de ani si si-a inceput cariera in bucatarie in urma cu 10 ani, dupa ce a vazut la un post italian de televiziune cum un bucatar, intr-o tinuta alba impecabila, a gatit in 30 de minute un preparat spectaculos.
La 14 ani, Florin Dumitrescu, cel mai tanar jurat de la show-ul culinar „MasterChef”, i-a spus tatalui sau ca vrea sa se angajeze pentru a face rost de bani sa plece la mare. Astfel a ajuns sa lucreze in bucataria unui restaurant frantuzesc, fiind nevoit sa renunte la polo, sport pe care l-a practicat timp de 7 ani.
„Nu m-am angajat legal, dar stateam 17 ore pe zi acolo. Parintii mei nu erau neaparat de acord, dar m-au lasat in pace, pentru ca stiau ca asta e ceea ce vreau sa fac. Trebuia sa fac curat in toata bucataria, trebuia sa asigur legumele pentru tot restaurantul, eu tineam toate garniturile si, in afara de asta, gafam, pentru ca eram copil, si ma bateau bucatarii de nu stiam de mine. Si am tras”, a povestit Florin Dumitrescu pentru editia online a ziarului „Gandul”.
Insa adolescentul a avut noroc si avea pe umarul cui sa planga. „Noroc cu patisera, aveam o cofetareasa foarte buna. Si plangeam de multe ori, pentru ca ma terminau chestiile astea, plangeam pe umarul ei pentru ca avea copii de varsta mea. Si ea imi zicea: