"Bucura-te de lucrurile marunte!" pare sa isi spuna, in acest inceput de vara, Cristiana Copos, sotia bossului de la Rapid. De exemplu, o scurta alergare in parc. Sau un micut pateu cu branza. Sigur, nu orice parc, ci Herastrau. Si nu orice pateu, ci unul productie proprie, din cofetariile Ana. Dupa ce le-a "combinat", doamna Copos zburda, fericita, prin Dorobanti.
Cristiana Copos a lasat deoparte tinuta de business si, imbracata in trening si tricou, a pornit la o alergare prin inverzitul Herastrau. Ea stie foarte bine ca vestimentatia de sezon presupune o silueta cat de cat decenta, care nu se obtine fara un dram de efort. La intoarcere, paparazzii CANCAN au fotografiat-o pe sotia lui George Copos intrand intr-una din cofetariile familiei, situata in Dorobanti. Surprinsa de o pofta subita, a dat uitarii ora de alergare cand a vazut tava cu pateuri.
Ispita a fost prea mare: rumenit, fraged, abia scos din cuptor, micul pateu cu branza s-a dovedit irezistibil, iar Cristiana l-a devorat din doua inghitituri. Ca sa nu para ca a cedat asa de usor unei placeri atat de marunte si ca a intrat in cofetarie doar pentru pateu, sefa a rasfoit pret de doua minute niste hartii, pe care le-a cerut, usor distrata, angajatei. Apoi a plecat, incantata ca si-a facut pofta si a pastrat si aparentele. In drum spre casa, parea ca toata lumea e a ei. Fericita, relaxata, facea gesturi largi pe strada, de parca ar fi vrut sa imbratiseze pe oricine i-ar iesi in cale. O zi plina de bucurii…
Reteta de pateu cu branza
Cei care vor sa se simta la fel de bine ca si Cristiana Copos trebuie sa stie ca pateurile cu branza se fac relativ simplu: este nevoie de faina, margarina, smantana, un ou, iar pentru continut trebuie branza de vaci, branza feta si putin parmezan. Pentru ca aluatul sa fie fraged, trebuie tinut o ora la frigider. Cine vrea, le presara cu mac sau susan. Se pun in cuptorul cald, la foc mediu.