Andreea Marin si-a readus aminte momente grele din copilarile, din '89, de la Revolutie, dar si momentele vesele petrecute in tabara de matematica de la Piatra Neamt. "Zana" a recunoscut ca s-ar fi putut face profesoara daca vremurile nu se schimbau.
„Coincidenta face ca, 22 decembrie, ziua in care eu am aflat de Revolutia din tara noastra, sa fie chiar ziua mea de nastere. Ma aflam intr-o tabara de matematica la Piatra Neamt, eu fiind din Roman, din tinutul lui Creanga. Eram cazati, noi „matematicienii” liceului in care eram boboc, intr-o cladire, din cate imi amintesc, mai veche”, si-a adus aminte Andreea Marin pentru evz.ro.
Andreea crede ca ar fi putut ajunge dascal: „Eram fie profesor de matematica – dupa Revolutie m-am indreptat catre Facultatea de Informatica, fie inginer”.
Sentimentul de nostalgie a facut-o sa isi aduca aminte de toate lucrurile pe care obisnuia sa le iubeasca in copilarie: „Ce-mi amintesc, totusi, cu placere din Romania in care am crescut? Copilaria fara computer. Dar cu „De-a v-ati ascunselea”, „Ratele si vanatorii”, „Noua pietre”, „Sageti”, „Flori, fete sau baieti”, fara zgarie-nori, dar cu gradina plina de minuni a bunicii si prispele cu povesti de la tara”, e Andreea putin populista si atenta cu imaginea imaculata de diva. „Fara semi-preparate de import, dar cu „guma cu surprize” vanduta pe sub mana la intrarea in scoala, marmelada „varsata” de prune pe care vanzatoarea ti-o vindea „la polonic” la aprozar, sucul Cico, prajiturile „cartofi”, biscuitii populari tari de-ti rupeau dintii, fasolea cu costita sau ghiveciul la borcan, parizerul, eugeniile, ciocolata cu rom, serbetul si bomboanele pentru pomul de iarna, din care ramanea in brad doar hartia, cu mestesug aranjata dupa ce consumam pe furis continutul delicios. Si… pufuletii, parca mai buni pe vremea aia ca niciodata.”
Pentru mai multe dezvaluiri din viata Andreei Marin de dinainte de 89 intra aici