Se spune ca dragostea trece prin stomac, asadar, daca vrei sa-ti cuceresti definitiv familia si musafirii, pregateste-le un meniu simplu de preparat, nu foarte costisitor, festiv si de mare efect!
Cel mai important, meniul este in pas cu moda lui 2010! Iesi din tipare si renunta la sarmale, la caltabos si alte preparate traditionale si serveste-ti invitatii cu un amestec de preparate italienesti, frantuzesti, americane si bauturi braziliene! Aperitivul italienesc! Mama mia, ce buna e mozzarela cu rosiile cherry! Mmm, o minunatie. Daca adaugi si o frunzulita de menta vei epata categoric! Cum se pregateste acest aperitiv? Nimic mai simplu: faci mici gogosele din branza mozzarela si le infigi pe o scobitoare mai lunga. Desparte-le cu cate o rosioara mica si gata! Dar acest platou delicios trebuie insotit de un altul cu jambon de curcan sau sunca prosciutto cu svaiter si masline verzi. Simplu si foarte delicios, mai ales daca le servesti cu un pahar de vin rosu demisec. Buon appetito! Surpriza cinei, venita din America! Cel mai delicios invitat de la masa ta va fi, cu siguranta, curcanul umplut! Dar nu oricum, ci in stilul specific pamantului celor curajosi, Statele Unite ale Americii! Pregateste-te sa experimentezi o mancare deosebita. Nu te speria, nu e deloc greu de preparat, doar timpul necesar coacerii este un pic mai mare! Ingrediente: 1 ceasca ceapa tocata 1 ceasca unt 1 lingurita cimbru uscat faramitat 7 cesti pesmet 1 ceasca cirese uscate 1 ceasca nuci tocate 2 cani supa de pui 1 curcan intreg de cca 5 kilograme jumatate de telina tocata un varf de cutit de boia e sare si piper Preparare: 1. Ia o tigaie medie si caleste ceapa cu unt, pana cand aceasta devine aramie. Imediat adauga si supa peste si amesteca usor presarand boia, sare, piper si cimbru. Scoate toata compozitia intr-un bol si varsa peste pesmet telina rasa, ciresele, nucile tocate si inca o cana de supa. Aceasta este umplutura. 2. Curatarea si umplerea lui e la fel de simpla: il speli, il cureti pe interior de maruntaie si apoi il umpli cu amestecul de mai sus! Deschizatura se prinde cu scobitori, se pune intr-o tava putin inalta, pentru ca va lasa mult sos, se unge cu ulei de masline si se baga la cuptorul incins bine. Se lasa 4 ore la copt. Miroase bine, nu-i asa? 3. Prezentarea se face intr-un stil cat mai pompos, caci si curcanul o cere, garnisit cu crutoane, salata si, daca aveti de unde sa cumparati, sirop de artar american! Lets eat! Sarut frantuzesc sub vasc! La secunda dintre ani te vei trezi cu un sarut fin, frantuzesc sub vasc. Suna bine? Creme brulee cu scortisoara, sau, mai pe romaneste, crema de zahar ars va fi mereu un desert fin, pur frantuzesc! Iata cum se face: Ingrediente: 1/4 l lapte e 250 g smantana un praf de sare 3 oua medii 2 galbenusuri 2 pachetele de zahar vanilat 6 linguri de zahar e multa scortisoara! Preparare: 1. Primul pas este sa incalzesti cuptorul la 150 de grade. Pune intr-o tava unsa cu unt un litru de apa fierbinte. 2. Intr-un bol amesteca bine esenta de vanilie, laptele fierbinte, smantana si varful de sare. In alt vas amesteca ouale cu galbenusurile separate si zaharul vanilat. Freaca pana cand compozitia devine spumoasa. 3. Adauga treptat compozitia de lapte si amesteca pana cand crema incepe sa se ingroase. Se toarna in forme metalice, rezistente la foc si se pun in tava cu apa incinsa. Se lasa la cuptor circa 30 de minute, se scot, se lasa sa se raceasca si se dau la frigider pana a doua zi. 4. Presara scortisoara si poti adauga si cateva felii de portocala, ca ornament si savoare! Nu uita sa-l servesti in stil frantuzesc, adica foarte romantic! Bon appetit!