Doar cateva zile ne mai despart de sarbatoarea Nasterii Domnului. Pe langa brad si cadouri, este momentul sa te gandesti si la delicioasele preparate pe care le vei pregati in bucatarie. Iata cati bani trebuie sa scoti din buzunar ca sa fii o gazda buna pentru invitatii pe care ii vei avea la masa de Craciun!
In zi de sarbatoare trebuie sa-ti primesti familia si prietenii in mod festiv. Pe langa obiectele cu care ai decorat masa, creand o atmosfera de poveste, trebuie sa asezi si preparatele traditionale. Masa de Craciun trebuie sa fie plina cu bunatati. Din meniu nu trebuie sa-ti lipseasca toba, carnatii, caltabosul, lebarul, ciorba, sarmalele cu mamaliga si delicioasa friptura de porc. Iar la desert nu omite sa pui pe masa vestita prajitura traditionala romaneasca, respectiv cozonacul aromat, cu nuca si rahat. Totusi, masa bogata din aceasta zi de sarbatoare este si destul de costisitoare. Marile centre comerciale au pus la vanzare carnea si preparatele din carne de porc, cozonaci, muraturi si tot ce-i trebuie crestinului la o masa festiva, insa la preturi destul de piperate. De exemplu, un kilogram de carne tocata pentru sarmale te costa 11,49 lei, o pulpa de porc te obliga sa scoti din buzunar 18,80 lei, iar un cozonac cu rahat 3,25 lei. Alte cheltuieli pentru alimentele traditionale Amestec pentru piftie (cap, rasol, picioare de porc la punga) – 5,99 lei Cotlet de porc cu os – 14,49 lei Toba – 1,39 lei/100 gr. Caltabos – 4,19 lei/bucata Lebar – 3,69 lei/bucata Carnati de casa – 12,99 lei Mate de porc – 12,99 lei Cozonac cu nuca – 3,99 lei Vin – de la 7,99 lei pana la 10,89 lei Portocale – 2,79 lei/kg.