DOVADA. Reprezentantul Guinness Book i-a inmanat edilului Sorin Oprescu certificatul care atesta noul record realizat la Bucuresti datorita tortului-gigant In ciuda frigului de afara, sute de bucuresteni s-au ingramadit pentru a savura prajitura-gigant. Preparatul de dimensiuni impresionante, pentru care s-au folosit peste o mie de oua, o suta de kilograme de smantana si 50 de kilograme de fructe, a inscris Capitala in Cartea Recordurilor. Alina Nicu Cu mic, cu mare, bucurestenii pofticiosi si-au putut rasfata simturile, ieri, cu o portie din cel mai greu tort cu frisca si cu fructe preparat vreodata in lume. Prajitura-gigant a fost facuta intr-o cofetarie din Capitala, iar pentru pregatirea ei au fost necesare peste o mie de oua, o suta de kilograme de smantana, 50 de kilograme de fructe proaspete si 40 de kilograme de zahar, dar si faina cat cuprinde. Timp de o zi zece cofetari iscusiti au trudit la coacerea blaturilor. Delicatesa cu fructe si frisca a cantarit nu mai putin de 281 de kilograme, motiv pentru care Bucurestiul a intrat inca o data in Cartea Recordurilor. Primarul general, Sorin Oprescu, a primit certificatul noului record de la reprezentantul Guinness World Record. De asemenea, pentru constatarea recordului a fost comandata producerea unui cantar special. Acesta a fost introdus sub masa pe care a fost asamblat tortul. Edilul Sorin Oprescu a avut privilegiul sa taie prima felie de tort. Apoi, sute de bucuresteni s-au infruptat din deliciosul tort-gigant, impartit de 75 de Craciunite. Pentru mentinerea atmosferei de sarbatoare nu a lipsit muzica. Ana Maria Ferentz si Andreea Balan le-au intretinut buna dispozitie amatorilor veniti sa guste din cea mai mare prajitura din lume. In decurs de o saptamana, Bucurestiul a mai intrat in Guinness Book cu cel mai mare alai de Mosi Craciun care au defilat pe strazi si cel mai lung carnat afumat.