Patronul Stelei, Gigi Becali, s-a născut la Zagna, în judeţul Brăila, la 25 iunie 1958. Localitatea nu mai există astăzi, ea fiind creată special de comunişti pentru deportaţii din Bărăgan.
Familia Becali a fost prigonită întrucât tatăl şi unchii lui Gigi erau acuzaţi că ar fi fost simpatizanţi ai Mişcării Legionare. Actualul finanţator al roş-albaştrilor a copilărit însă în Pipera, acolo unde tatăl său, Tase, avea sute de oi.
„În tinereţe, toţi băieţii îl ştiam de Geli din Pipera„, a povestit celebrul interpret aromân, Gicu Coadă, despre cel care avea să marcheze o parte importantă din istoria Stelei. Gigi Becali a intrat în anturajul fotbaliştilor în anii ’80, când îi aproviziona pe cei de la Steaua şi echipa naţională cu carne şi lactate de calitate.
„Pe vremea lui Ceauşescu venea şi ne vindea brânză şi iaurt. Era ca şi acum, un personaj extravagant şi cu bani. Îi plăcea să fie mereu în prim-plan„, şi-a amintit peste ani Gabi Balint. Tot în aceeaşi perioadă s-a împrietenit şi cu Gică Hagi. Pentru a nu avea probleme cu legile care pedepseau „parazitismul”, tânărul Gigi Becali s-a angajat la Institutul de Cercetări pentru Componente Electronice din Băneasa.
Mai întâi a fost încadrat ca lăcătuş-mecanic, după care a fost mutat în secţia de ionizare a apei, ca…fochist pentru cazane de apă fierbinte. „Aşa e, am lucrat doi ani la ionizarea apei. Aveam carte de muncă, actele în regulă, tot, dar nu treceam prea des pe acolo. Când s-au prins comuniştii că doar semnez condica, m-au dat afară. Dar asta cu fochistul… nu ţin minte să fi fost încadrat la aşa ceva”, recunoştea Becali.
Cert e că Revoluţia din 1989 l-a prins lucrând în ture la paza unor vane şi robineţi de la subsolul clădirii. În primele luni ale lui 1990, a abandonat munca şi s-a lansat în afaceri. Cu cei 200.000 de dolari primiţi ca moştenire şi cu alţi 100.000 de dolari împrumutaţi de la Hagi a început să importe TIR-uri întregi de blugi, ţigări şi săpunuri.