De ce pocnesc oasele. Atunci când ne întindem sau când pur şi simplu ne schimbăm poziţia corpului, încheieturile produc un fel de pocnet sau un sunet ciudat.
De ce pocnesc oasele. În unele cazuri aceste sunete sunt normale şi asta deoarece articulaţiile sunt un fel de capsule care unesc oasele, dar care conţin un lichid numit sinovial. Acest lichid conţine nişte gaze, care pocnesc atunci când articulaţiile se comprimă.
De ce pocnesc oasele. Dacă trosniturile oaselor sunt însoţite de durere, înroşire a zonei sau umflarea ei, este obligatoriu să mergeţi la reumatolog sau la ortoped. Astfel vă asiguraţi că nu sunteţi în pericol de a face artroză. Pentru a vă menţine sănătatea oaselor şi, implicit, a articulaţiilor, trebuie să vă menţineţi greutatea corporală în limitele normale şi să vă plimbaţi măcar jumătate de oră pe zi, spun medicii.
De ce pocnesc oasele. Genunchii produc zgomote ciudate care se aud mai ales când urcaţi scările. Deşi în mod obişnuit se numeşte genunchiul alergătorului, tendinita rotuliană ne poate afecta şi pe cei mai comozi dintre noi. Sunetul „ciudat” pe care îl auzi atunci când faci mişcări bruşte se produce deoarece articulaţiile se comprimă împreună cu fluidul şi cu gazele, forţându-le să „evadeze.