Bacteria E.coli a fost descoperită în produse lactate şi carne, din Argeş şi Bacău. Specialiştii trag un semnal de alarmă.
O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeş conţine bacteria E-coli, a declarat luni ministrul Agriculturii.În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeş, care comercializează şi produse tradiţionale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în judeţul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală”, a explicat ministrul Agriculturii Achim Irimescu, potrivit Romania tv.
În urmă cu o săptămână, Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că s-a identificat cauza îmbolnăvilor copiilor din Argeş. Potrivit ministrului, este vorba despre o tulpină a bacteriei E.coli. ANSVSA colaborează cu Ministerul Sănătăţii pentru a descoperi care sunt alimentele care i-au îmbolnăvit pe copiii internaţi la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic uremic.
„Având în vedere că ancheta epidemiologică desfăşurată de Ministerul Sănătăţii a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente, ANSVSA a fost solicitată să demareze acţiuni specifice, conform competenţelor, pentru identificarea posibilelor surse de contaminare”, au arătat reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Livia Lixandru