Arhiepiscopul Teodosie Snagoveanul, sub numele său civil, Teodosie Petrescu, a construit lîngă Vatra Dornei un complex hotelier SPA, printr-o fundaţie şi trei firme în actele cărora figurează numele său. Ridicarea lăcaşului a costat 4 milioane de euro!
Conform site-urilor de turism, „Baza de Tratament Procopie şi Elisabeta*** este situată în satul Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini, la 5 km de Vatra Dornei“. O altă ofertă prezentată este: „Baza de Odihnă şi Tratament Recuperator Hotel Procopie şi Elisabeta este un complex hotelier cu bază de tratament ce oferă atât condiţii optime de cazare şi relaxare, cât şi servicii de tratament, recuperare şi organizări diverse evenimente. Hotelul pune la dispoziţia turiştilor o capacitate de cazare de 60 de locuri structurate pe camere double matrimonial, twin şi camere ocupare single, acestea fiind dotate la standarde de 3*, cu mobilier modern în stil clasic, baie proprie cu cadă sau duş, încălzire centrală, Internet wireless, televiziune LCD, frigider-minibar, telefon, lift.
Baza de tratament şi relaxare proprie pune la dispoziţia turiştilor proceduri după cum urmează: hidroterapie în ozon şi diatermia, băi cu plante“. Hotelul funcţionează pe Fundaţia „Sfinţii Procopie şi Elisabeta“, director general fiind Lia Bălaiu, după cum se arată pe site-ul turismmedical.ro. Aici, preţurile pentru o cameră, pe noapte, sunt cuprinse între 135 şi 180 de lei, cu micul dejun inclus, arată publicaţia Ziua de Constanţa.
Povestea tumultoasă a mănăstirii de la Dorna Arini, judeţul Suceava, începe în anul 1999, cu doi ani înainte ca Teodosie să devină înaltul prelat al Tomisului. La acea dată, Teodosie Petrescu a primit de la părinţii săi drept moştenire aproape un hectar de teren, deşi înaltele feţe bisericeşti nu pot deţine averi personale, întrucât au depus un jurământ de sărăcie. Astfel, terenul dobândit de Teodosie a fost donat, urmând ca tot el să ctitorească aici o mănăstire cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului“. Banii pentru ridicarea lăcaşului de cult au provenit din donaţii. Iar acestea au fost atât de generoase încât, începând cu anul 2003, afacerile mănăstirii s-au extins prin construirea unui hotel cu cinci etaje, a unui pavilion administrativ aferent hotelului, dar şi a altor spaţii, inclusiv prin achiziţionarea altor 20 de hectare de teren din împrejurimi.
În 2010, printr-un act de schimb, mănăstirea din Dorna Arini i-a cedat lui ÎPS Teodosie un hotel, doua case şi 19 hectare de teren. Măicuţele au rămas cu biserica, chiliile, clopotniţa şi jumătate de hectar de fâneaţă. Spre finalul contractului de schimb este descrisă vag şi soarta bunurilor cedate lui ÎPS Teodosie. Potrivit acestuia, imobilele vor constitui activul patrimonial al viitoarei fundaţii „Sfinţii Procopie şi Elisabeta“, pentru care s-a făcut rezervare de nume la Ministerul Justiţiei. Fundaţia va avea ca obiectiv „sprijinirea amenajării şi dezvoltării Aşezământului Monahal Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului“, adică exact a mănăstirii care tocmai a renunţat la acest patrimoniu. (Gabriel Niculescu)