La marginea unui sat din Transilvania, tiganii caldarari au ridicat un palat cu zeci de turnulete, imobil care ar face gelosi si locuitorii din Buzescu.
Satul Brateiu din judetul Sibiu, o mica asezare cu aer transilvanean in care se gasesc foarte multe case vechi construite de sasi, este unul dintre locurile care reusesc sa opreasca turistii din drumul lor spre Sighisoara.
Aflat in apropiere de Medias, satucul i-a fascinat si pe doi italieni, cei care au cumparat mai multe case, le-au restaurat, iar acum le-au introdus in circuitul turistic.
Mai “misto” decat casele tiganilor din Buzescu
Brateiu mai poarta si numele de Satul Caldararilor, iar aceasta denumire este oglindita printr-o cladire aflata la intrarea in localitate.
Zeci de turnulete, piloni, sute de metri cubi de caramida folositi, toate prinse intr-o constructie care vrea sa rivalizeze, ca marime, cu Palatul Parlamentului.
Vila ar face invidios si un riveran din Buzescu, cunoscuta comuna de rromi din Teleorman, acolo unde tiganii si-au costruit zeci de astfel de palate, dar parca niciunul atat de impunator.
Proprietarii vand cazane in fata Palatului
Cu zeci de camere, cladirea este departe de a fi terminata, iar locuitorii spun ca proprietarii, care vand cazane la marginea drumului, dorm intr-o anexa. “Au inceput cu multi ani in urma constructia, azi un turnulet, maine altul, proprietarul a ridicat casa, insa lucrarile sunt departe de a fi terminate. Probabil atunci cand va fi gata se vor muta in doua camere, iar restul imobilului va ramane gol”, a spus un domn care trece in fiecare zi pe drumul national din fata palatului.
CITESTE SI:
Buzescu, locul care i-a fascinat pe jurnalistii straini
Mai aproape de Bucuresti, in comuna Buzescu din Teleorman, tiganii au construit sute de palate cu turnulete, vile impunatoare si chiar au copiat cladiri ale unor institurii cum ar fi Judecatoria din Caracal. Satul a fost vizitat de mai multi jurnalisti din strainatate, cei care au facut mai multe reportaje in acest loc.
I.M