Cercetatorii suedezi au descoperit ca persoanele care consuma alimente bogate in calciu au un risc cu 25% mai scazut de a muri in urmatorii zece ani fata de cele care exclud aceste alimente din dieta lor zilnica.
Un studiu realizat de specialistii suedezi pe un esantion de 23.000 de persoane cu varste intre 45 si 80 de ani, monitorizate timp de zece ani, care nu luau suplimente de calciu, a scos la iveala ca alimentele bogate in calciu prelungesc atat viata barbatilor, cat si pe cea a femeilor. Astfel, persoanele care au inclus in dieta lor zilnica alimente care contin calciu au prezentat un risc cu 25% mai scazut de a muri in urmatorii zece ani decat cele care evitau sa consume astfel de preparate. Doza recomandata de calciu este de 1.000 de miligrame pe zi pana la varsta de 45 de ani si 1.200 de miligrame dupa aceasta varsta. Calciul, pe care il putem lua din alimente precum lactatele, este extrem de benefic pentru sanatate, reducand presiunea arteriala, nivelul de colesterol si cel al zaharului in sange.