STRATEGIE. Comerciantii au profitat de prezenta turistilor la Zilele Brasovului pentru a creste preturile Brasovenii, dar si turistii mai cu dare de mana au avut in acest weekend ocazia sa cumpere zeci de feluri de mancare traditionala, preparata numai si numai din ingrediente naturale, la cea de-a doua editie a Targului Slow Food. Camelia Dumitrache Comerciantii au profitat din plin de Zilele Brasovului si, pentru ca mii de turisti au trecut pe langa tarabele lor, au tras de preturi in sus. Cele mai scumpe specialitati de la Slow Food au fost preparatele cu „iz” italian, dar mai ales branzeturile invechite. Pentru un kilogram de branza de oaie veche de doi ani, oamenii au trebuit sa scoata din buzunar si 100 de lei. Cea mai ieftina branza veche varia ca pret pe kilogram undeva intre 60 si 80 de lei. Curiosii au incercat cate putin din mai toate preparatele extra-eco, dupa cum le numesc producatorii. Cine a iesit in oras cu putini bani in buzunar a ramas cu uitatul sau a cumparat dulceata, care era ceva mai putin costisitoare. La mare trecere au fost si ouale ecologice. Adica gaina care le-a ouat n-a mancat in viata ei decat viemisori naturali si niciun graunte chimic.