COSTURI. La terasele de altadata, se mai gaseste bere la 2 lei halba MICI. Piesa de rezistenta a localurilor de acest gen ramane gratarul in aer liber, cu jarul intaratat cu un carton Constanti. La carciumile care au supravietuit timpului, clientii au ramas fideli de peste 20 de ani Mihnea Mihalache Fiastru Chiar daca mesele din tabla au fost inlocuite cu unele din plastic, iar berea la tap cu berea la doza, unele terase din Bucuresti au supravietuit timpului si continua sa-si onoreze clientii. Nu doar localurile de inalta tinuta precum Capsa sau Caru’ cu Bere au scris „istoria” carciumilor din Capitala. Cine nu-si mai aminteste „moda” teraselor cu mese din tabla, scaune din fier, grele, bere la halba si la tap, gratar cu mititei, chelneri in tinuta caracteristica si carnetele pentru nota de plata, cu indigou. Desi au suferit mici modificari, schimband mesele din tabla cu unele din plastic si pe alocuri renuntand la celebrul gratar, „moda” pare sa fi facut fata timpului, iar in zone precum Centrul Vechi, Timpuri Noi sau Foisorul de Foc aceste localuri primesc in continuare clienti. O binecunoscuta terasa de acest tip care parea intacta in fata timpului, situata in zona Piata Gemenii, la intersectia strada Icoanei cu bulevardul Dacia a fost demolata in urma cu nu foarte mult timp. Oamenii din aceste locuri par rupti de spatiu si timp, nu sunt deloc deschisi si nici nu par destinsi, au priviri taioase si sub nicio forma nu isi doresc sa apara in ziar. Cu toate astea, aici berea curge in continuare si mititeii inca mai sfaraie pe gratar. Pretul unei beri, la halba, sticla sau doza variaza intre 2 lei si 5 lei, un mic costa 1,5 lei peste care mai adaugi o lingura de mustar contra unei sume de 0,25 lei. Forfota in jurul meselor si galagia „proaspata” de dupa programul de munca din urma cu zeci de ani s-au transformat in priviri fixe si miscari lente, ca si cum nimeni nu ar mai astepta sa se intample ceva. Asta, desi programul 08.00 – 23.00 a ramas neschimbat.