Peste 5.000 de portii de mancare au fost preparate azi la Festivalul ceaunelor de la Arad, cei prezenti la Strandul Neptun fiind rasfatati cu preparate de lux, cum ar fi ciorba din sapte feluri de peste, tocanita cu pupici si paine umpluta cu ciolan.
Organizatorii le-au oferit participantilor toate ingredientele necesare si i-au lasat sa-si scoata in evidenta imaginatia si talentul la gatit.
La final, a rezultat un ceaun cu ciorba din sapte feluri de peste, preparata de aradenii din cartierul Aradul Nou, zona Port Arthur, dar si un szekely gulyas preparat, dupa o reteta traditionala maghiara, de Asociatia Sudorilor. Medicii de familie au pregatit gulas de porc cu piure de cartofi si legume.
Politistii locali au pregatit, ca de fiecare data, o surpriza, tocanita cu pupici, care a trebuit castigata la roata norocului. Astfel, clientii au trebuit sa invarta roata, care se oprea in dreptul unei fotografii cu un politist sau o politista locala. Politistul din imagine avea obligatia sa isi serveasca clientul cu tocanita si… pupaturi.Tot o atractie a festivalului a fost si painea umpluta cu ciolan si legume, care a cantarit sase kilograme si a fost adusa de Marin Crisan, presedintele Asociatiei Sudorilor din Arad, din localitatea maghiara Batania.