Acasă » Știri » Știri interne » Strategia lui Voronin pentru eliminarea primarului Chisinaului

Strategia lui Voronin pentru eliminarea primarului Chisinaului

De: Cancan 17/10/2007 | 00:00
Strategia lui Voronin pentru eliminarea primarului Chisinaului

PLAN. Ajutat de serviciile secrete, Voronin incearca sa le inchida gura liberalilor, in frunte cu primarul Dorin Chirtoaca Razboi. Presedintele moldovean a instituit, cu ajutorul serviciilor secrete, o celula de criza pentru compromiterea principalului sau rival politic, Dorin Chirtoaca Adrian Nicolae Victoria tanarului liberal Dorin Chirtoaca (n. 09.08.1978), proroman declarat, de orientare europeana, vicepresedinte al Partidului Liberal din Republica Moldova la alegerile pentru Primaria Chisinaului, continua sa fie in centrul preocuparilor presedintelui comunist Vladimir Voronin, compromiterea acestuia devenind un obiectiv de prim rang, obsesiv, in strategia politica a sefului statului moldovean. Procuratura Generala, serviciile secrete moldovenesti si rezidentii spionajului rusesc – mobilizare generala antichirtoaca. Practic, dupa cum este cunoscut, pierderea de catre comunisti a primariei Chisinaului – oras ce detine o patrime din populatia tarii si care realizeaza jumatate din produsul intern brut – a dat un semnal major in favoarea schimbarii la nivelul intregii societati moldovenesti. Aceasta atitudine poate lua proportiile unei „pandemii anticomuniste”. Potrivit observatorilor, realizarea unui management performant al lui Dorin Chirtoaca in functia de edil al Chisinaului, ar intari considerabil prestigiul opozitiei democratice proeuropene, existand sanse serioase cu privire la reorientarea optiunii populatiei Moldovei catre Uniunea Europeana, pe fondul influentei exercitate de modelul romanesc si a saraciei tot mai amplificate a populatiei. In acest sens, o ” celula de criza ” creata de presedintele Vladimir Voronin si condusa de Mark Tkaciuc (n. 26.09.1966), consilier prezidential pe probleme politice, apreciat ca eminenta cenusie a politicii chisinauene, a elaborat un plan strategic, etapizat, de compromitere a tanarului primar, si in context mai larg, de deturnare a Partidului Liberal din Moldova de la traseul politic actual, prin incorporarea sa intr-un ” pol liberal ” controlat de comunisti. Din grupul mentionat, fac parte reprezentanti ai SIS (Serviciului de Informatii si Securitate al Republicii Moldova), Procuraturii Generale a Republicii, existand o cooperare informala cu rezidenti ai SVR (” Slujba Vnesnei Razvedki ” – Serviciul de Informatii al Rusiei) pe teritoriul Republicii Moldova.

Planul de compromitere a Primarului Chisinaului.Etape si vectori.

Din informatiile pe care le detinem, rezulta ca acest proiect se bazeaza pe 5 piloni principali : 1. Infiltrarea in anturajul primarului Chirtoaca cu agenti provocatori si cumpararea sau santajarea unor colaboratori din jurul acestuia, a unor consilieri si experti, care, pe fondul lipsei obiective de experienta a primarului, sa-l determine sa semneze acte contrare legislatiei RM. In aceasta directie, este de notat ca primarul Dorin Chirtoaca este filat permanent, se intercepteaza comunicatiile si i se fotocopiaza toate actele din birou, care ajung la Procuratura via SIS. Pe acest fond, Procuratura Republicii i-a deschis un prim dosar penal, intr-o speta legata de o asa-zisa plata ilegala catre societatea de stat ” Termocom „. Se prevede ca in viitorul apropiat, aceasta agresiune cu valente de santaj va continua si se va amplifica. 2. Mentinerea unei stari de tensiune/incertitudine in cadrul Consiliului General al Chisinaului. Folosindu-se de elemente santajabile, prin manevre procedurale, Consiliul General este tinut intr-o stare de inoperabilitate, in acest mod paralizandu-se practic toate initiativele primarului. Pana in prezent nu au fost repartizate functiile de conducere si nu a fost stabilita structura comisiilor. 3. Probarea unor asa-zise inclinatii homosexuale ale Primarului Chisinaului. Potrivit acelorasi surse, in scurta vreme se va incerca lansarea pe piata media din Republica Moldova a unei casete video contrafacute, inregistrata in perioada studiilor in Franta, efectuate de Dorin Chirtoaca, caseta care ” chipurile ” ar proba ca acesta este homosexual pasiv. In acest sens, masinaria de zvonuri de la Chisinau lucreaza de mai multa vreme. Se speculeaza faptul ca primarul Chisinaului este necasatorit si, ca in calitate de fost lider al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova, a pledat pentru apararea drepturilor minoritatii sexuale, considerand ca legalizarea homosexualitatii ar putea duce la integrarea mai rapida a Republicii Moldova in Uniunea Europeana. 4. Cea mai inteligenta miscare cu bataie lunga este ” proiectul „, deturnarea miscarii liberale din Moldova, prin introducerea ” pionului otravit „, Vladimir Filat, fost Director General al Privatizarii si al Administrarii Proprietatii de Stat (1998), fost ministru de Stat (1999), deputat demisionar din Partidul Democrat din Moldova.

” Pionul otravit „, Vladimir Filat, santajat cu o cladire de 20 mil. euro

Motivatiile care stau la baza alegerii lui Vladimir Filat. Din punct de vedere psihologic, Vladimir Filat (n. 05 mai 1969, sat Lapusna, raion Hancesti), este apreciat ca iun oportunist, egocentric, interesat numai de propria bunastare. Varsta de 37 de ani, precum si faptul ca are o figura europeana, ” de export „, si poseda o avere insemnata, il fac, in opinia expertilor de la Chisinau, compatibil pentru un viitor tandem cu Chirtoaca, menit sa determine deturnarea intregului Partid Liberal din Moldova catre tintele dorite de comunisti. Pentru a se facilita ” jonctiunea „, se promoveaza cu insistenta, faptul ca, Vladimir Filat si-a efectuat studiile in Romania, si a detinut, in anii 1990, si functia de ” Presedinte al studentilor si elevilor basarabeni din Romania „. In realitate, aceasta legenda a proromanismului lui Filat, este contrazisa de numeroase date, indicii si informatii detinute de serviciile romanesti. Astfel, Vladimir Filat a fost monitorizat de SRI, potrivit mandatului 00492/1998 al Parchetului Curtii Supreme de Justitie, stabilindu-se conexiunile sale cu autoritati si oameni de afaceri din sfera crimei organizare, in celebrul scandal ” Tigareta – Moldova „, fapt ce a facut obiectul unui dosar intentat de Parchetul Iasi, aflat in prezent pe rol la Parchetul General al Romaniei. Filat este urmarit pentru atentat la siguranta Nationala a Romaniei. Un alt scandal cu ramificatii internationale, legat de numele acestuia, il reprezinta comercializarea ilegala a avioanelor Tpolev 154 ale companiei Air Moldova. In 1994, Vladimir Filat si-a transferat catre sine, in calitate de sef al Privatizarii, contra unei sume modice, un imobil situat la intersectia B-dul Stefan cel Mare si Sfintii – B-dul Ismail, in prezent modernizat si cu o valoare de piata de aproximativ 20-25 milioane euro. Pentru a-l determina sa participe la planul de deturnare a miscarii liberale si distrugere a prestigiului Partidului Liberal din Moldova, Vladimir Filat este santajat cu anularea actelor de vanzare – cumparare a imobilului respectiv, in acest sens, Procuratura Generala a Republicii Moldova deschizand dosarele nr. 24-8d07 din 19.04.2007 cu privire la declararea nulitatii dispozitiei de transmitere a actiunilor statului in SC ” IPTEH „.

Liderul PLD Theodor Stolojan atras in cursa?

5. Folosirea, pentru credibilizare, a unor personalitati politice din Romania, care sa participe „in orb” la aceasta „constructie’. In perspectiva, asa-zisei unificari a liberalismului din Moldova, cu „varf de lance” Vladimir Filat, s-a incercat si se incearca atragerea unor personalitati din Romania. In capcana ” vulpoiului ” Voronin pare a fi cazut deja liderul Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan. Filat sustine ca a avut cu acesta o serie de intalniri private in cadrul carora ” Stolojan a priomis sprijin politic proiectului politic, in context romanesc si european „. Despre relatia Stolojan – Filat se cunoaste faptul ca ea dateaza din perioada 1998 – 1999, cand liderul de azi al PLD era reprezentantul FMI la Chisinau, iar Vladimir Filat, „tartorul” privatizarilor din statul vecin. Potrivit unor surse credibile, relatia a fost cimentata de anumite facilitati facute firmelor din grupul „TOFAN” (pe atunci in sfera de influenta a lui Stolojan) de catre Filat si seful sau de atunci, prim ministrul Ion Sturza, in prezent presedintele Rompetrol Moldova. Persoanele avizate considera aceste scenarii ca „avand mari sorti de izbanda” si apreciaza ca „ele ar fi mai nocive pentru imaginea fortelor anticomuniste si integrarea europeana a Republicii Moldova decat esecul guvernarii „algoritmice” al Aliantei pentru Democratie si Reforme din RM, din perioada 1997 – 2000, care i-a propulsat de 8 ani la putere pe comunisti”.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cinci zodii vor BENEFICIA de ajutorul astrelor în iulie. Ce spun astrele pentru acești nativi
Cinci zodii vor BENEFICIA de ajutorul astrelor în iulie. Ce spun astrele pentru acești nativi
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere...
Anamaria Prodan arată la 51 de ani ca la 20! Impresara şi-a pus fanii pe jar cu cele mai îndrăzneţe apariţii
Anamaria Prodan arată la 51 de ani ca la 20! Impresara şi-a pus fanii pe...
Marele regret al Catincăi Roman, la 5 luni distanță de când mama sa s-a stins din viață. Ce spune despre relația cu Oana Roman: „Dragoste cu sila nu se poate”
Marele regret al Catincăi Roman, la 5 luni distanță de când mama sa s-a stins...
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a...
Patru polițiști au fost surprinși la pândă cu radarul. Fotografia care a înfuriat șoferii:
Patru polițiști au fost surprinși la pândă cu radarul. Fotografia care a înfuriat șoferii: "De-a...
Vacanță de coșmar în Turcia pentru o familie de români. Un bărbat a murit strivit de mașina de teren, de față cu soția și copilul
Vacanță de coșmar în Turcia pentru o familie de români. Un bărbat a murit strivit...
Radar în Bulgaria: poți ignora amenda sau o vei primi acasă, prin poștă?
Radar în Bulgaria: poți ignora amenda sau o vei primi acasă, prin poștă?
Alex Velea a vorbit pentru prima dată despre infidelitate! Artistul a dezvăluit de ce nu o înșală pe Antonia! : „Ar afla...”
Alex Velea a vorbit pentru prima dată despre infidelitate! Artistul a dezvăluit de ce nu...
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
Dialogul dintre Patrick și Gagea. Concurentul nu poate trăi cu gândul că fosta lui iubită are ochi și pentru Patrick: „Dacă ea se folosește de mine ca să te reaprindă pe tine?”
Dialogul dintre Patrick și Gagea. Concurentul nu poate trăi cu gândul că fosta lui iubită...
Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție a avut când a auzit de nunta secretă a prietenei sale: „Adevărul îl știm noi”
Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție...
Magazin, filmat cum vinde ţigări unui minor. Reacţia vânzătorului când e luat la întrebări
Magazin, filmat cum vinde ţigări unui minor. Reacţia vânzătorului când e luat la întrebări
BANCUL ZILEI. Soacra îl întreabă pe Bulă: - Am auzit că i-ai făcut fiicei mele o cerere în căsătorie. De ce...
BANCUL ZILEI. Soacra îl întreabă pe Bulă: - Am auzit că i-ai făcut fiicei mele...
TOP 3 aplicații rivale pentru Google Maps si Waze care-și fac treaba foarte bine
TOP 3 aplicații rivale pentru Google Maps si Waze care-și fac treaba foarte bine
Planta MIRACULOASĂ folosită de grecii antici acum 2.000 de ani
Planta MIRACULOASĂ folosită de grecii antici acum 2.000 de ani
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Cele trei legume pe care nu e bine să le mănânci crude. La ce riscuri te expui dacă faci acest lucru
Cele trei legume pe care nu e bine să le mănânci crude. La ce riscuri...
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 3 camere la doar 7.000 de euro. Are două băi, două balcoane, iar proprietarul primește și o boxă
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 3 camere la doar 7.000 de euro....
S-a decis interzicerea telefoanelor mobile. Se aplică deja în România. Te prinde, îl confiscă
S-a decis interzicerea telefoanelor mobile. Se aplică deja în România. Te prinde, îl confiscă
Cum a reacționat Monica Bîrlădeanu, după ce s-a aflat data nunții cu Valeriu Gheorghiță! Cei doi urmează să se căsătorească în scurt timp! „Vorbește lumea”
Cum a reacționat Monica Bîrlădeanu, după ce s-a aflat data nunții cu Valeriu Gheorghiță! Cei...
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri reduse
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri...
EXCLUSIV. Cazul Pandarof stă de 2 ani în DIICOT, în timp ce instituţia refuză să transmită informaţii publice despre caz, sub pretextul că şi-ar periclita o anchetă în desfăşurare. Surse: pe interceptări ar fi „picat” şi fostul prim adjunct SRI
EXCLUSIV. Cazul Pandarof stă de 2 ani în DIICOT, în timp ce instituţia refuză să...
Ungurii, STĂPÂNII Europei. Noua alianță în care au intrat. Împreună, blochează tot
Ungurii, STĂPÂNII Europei. Noua alianță în care au intrat. Împreună, blochează tot
Rețetă perfectă cu creveți. Are mici secrete care o fac delicioasă
Rețetă perfectă cu creveți. Are mici secrete care o fac delicioasă
Experiența neplăcută a unor turiști români, în stațiunea Saturn: „Mi-a venit instant să VOMIT”
Experiența neplăcută a unor turiști români, în stațiunea Saturn: „Mi-a venit instant să VOMIT”
Ea îl ajută pe Istvan Kovacs să uite de toate criticile. Denisa este model și arată uluitor!
Ea îl ajută pe Istvan Kovacs să uite de toate criticile. Denisa este model și...
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor Insula Iubirii
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor...
Confesiunea cutremurătoare a mamei fetei ucise de iubit într-un hotel din București:
Confesiunea cutremurătoare a mamei fetei ucise de iubit într-un hotel din București: "Mi-am văzut copilul...
Motivul pentru care Fuego a vrut să renunțe la muzică. Greutățile care l-au marcat: „M-au sabotat, m-au făcut să plâng. N-am avut ce mânca”
Motivul pentru care Fuego a vrut să renunțe la muzică. Greutățile care l-au marcat: „M-au...
Cum a reușit un român să cheltuie de 6 ori mai puțini bani pentru vacanța în Grecia. Metoda bărbatului a generat mari controverse în mediul online
Cum a reușit un român să cheltuie de 6 ori mai puțini bani pentru vacanța...
Top alimente din comerț periculoase pe care nu e bine să le consumi. Le găsești în rafturile din față și vei fi tentant să le cumperi: ”Ar trebui să aibă un avertisment”
Top alimente din comerț periculoase pe care nu e bine să le consumi. Le găsești...
×