RUSTIC. Clientii fideli calca pragul restaurantului doar pentru a incerca gustul inconfundabil al mustului servit in ulcele de lut Traditional. Amatorii licorii de struguri proaspat storsi o pot degusta pentru 18 lei litrul, iar gurmanzii pot servi la ea si delicioasa pastrama de oaie cu mamaliguta Alexandra Nastase In secolul al XIX-lea, Bucurestiul era inconjurat de podgorii si de recolte bogate de struguri. Cu timpul, viile au disparut, iar in locul lor au rasarit cartiere de blocuri. Traditia mustariilor nu s-a stins inca de tot si a ramas sa ne aminteasca de gustul inconfundabil al strugurilor proaspat storsi. In Capitala, mustariile candva celebre, „Trei lulele” din Grozavesti, „Trei chiftele” langa fostul „abator comunal” si „Zor de zi”, unde astazi este Teatrul National, si-au inchis portile, iar clientii au cautat in zadar sa vada si sa guste din ulcelele de lut mustul facut in fata lor. De patru ani, in cartierul Iancului, un degustator de vinuri a pus pe picioare o mustarie, in cadrul unui restaurant traditional. Localul cu un decor specific popular, unde pe pereti sunt atarnate stergare, iar stalpii sunt impodobiti cu ciorchini de struguri, stiuleti de porumb si ardei iute, este locul potrivit pentru must, pastrama de oaie cu mamaliguta, carnaciori afumati sau dovleac copt. „Asa cum primavara servim urzici si spanac, toamna este anotimpul pentru must. Aromata bautura pe care o servim este filtrata, se face numai din struguri albi, iar pretul unui litru a ajuns de la 10 bani, odinioara, la 18 lei litrul. Avem clienti care raman surprinsi atunci cand rasfoiesc meniul, iar cei fideli ne calca pragul special pentru a incerca mustul”, ne-a spus Sergiu Nedelea, directorul restaurantului. Mustaria din cartierul Iancului s-a deschis ieri si va ramane asa pana incepe sa cada bruma, la mijlocul lunii octombrie.