Cel mai renumit maestru-cofetar, care a reusit sa duca numele Romaniei peste hotare, a uimit, din nou, cu inventiile sale de ciocolata. De aceasta data, constanteanul Silvian Miron s-a intors victorios de la Campionatul Mondial de Gastronomie de la Luxemburg.
El a uimit juriul cu cele doua piese prezentate pentru care a fost medaliat cu argint. Mai exact, Silvian a sculptat si modelat in ciocolata busturile a doua personalitati istorice: Vlad Tepes si Regina Maria. Pentru realizarea lor, maestrul a lucrat o saptamana. Bustul si soclul Reginei Maria este facut din 60 de kilograme de ciocolata, iar pentru cel al lui Vlad Tepes, maestrul a folosit aproape 100 de kilograme. Cele doua exponate au fost aduse in tara si pot fi vazute la cofetaria din Constanta.
De-a lungul timpului, Silvian a facut torturi pentru copiii orfani, dar si pentru mari personalitati ale Romaniei. El este cel care a realizat un tort de 22 de kilograme si inalt de 1,20 metri, atunci cand Ion Tiriac a implinit 70 de ani. Si Octavian Belu a primit un tort-capodopera realizat de Silvian Miron, atunci cand a fost distins cu titlul de „Cel mai de succes antrenor din lume” acordat de World Records Academy. Printre cei care au mai gustat din creatiile ciocolatiere ale lui Silvian se numara Mariana Bitang, Cristian Borcea, Ilie Nastase, Gheorghe Hagi.