Studiile au demonstrat ca este un excelent antiseptic, detoxifiant, ajuta la digestie, distruge depozitele de grasime si oxideaza sangele. Andrei Sion Beneficiile otetului de mere sunt numeroase, indiferent daca este folosit ca ingredient in bucatarie, imbogatind alimentatia cu calciu, potasiu, magneziu, cupru, fosfor si fier sau in medicina, ca antiseptic, supliment nutritional, respectiv suport digestiv. Studiile au demonstrat ca otetul este, in primul rand, un excelent antiseptic. O solutie de 5 % otet distruge 99 % din bacterii, 82 % din ciuperci si 80 % germeni, atunci cand se foloseste la curatarea obiectelor din locuinta. Otetul poate fi folosit si pentru redarea stralucirii obiectelor de sticla si chiar la limpezirea rufelor. Tot in casa il putem folosi si cu efect dezodorizant. In medicina, efectul otetului este, in primul rand, de detoxifiere a pielii sau a organelor interne. In dermatologie, otetul este folosit ca antiseptic in caz de zgarieturi, ameliorarea mancarimilor in caz de alergii sau toxiinfectii alimentare, curatarea ranilor, candida si rehidratarea pielii arse de soare. Unii specialisti considera ca otetul poate usura digestia si distruge depozitele de grasime. El poate fi inclus si in programele de slabire, desi nu exista dovezi clare ca otetul singur poate produce pierderea in greutate. De asemenea, otetul de mere oxideaza sangele, ajutand astfel la mentinerea unei stari generale bune a sanatatii. Artrita si bolile de inima beneficiaza, de asemenea, de proprietatile curative ale otetului. Oricine care are in bucatarie o sticla de otet ar trebui sa cunoasca proprietatile uimitoare ale acestui remediu natural, ieftin si care, mai ales, nu are efecte secundare nocive.