DELICATESA. „Ospatul vanatorului” este o creatie proprie a maestrului, care a fost savurata si de regele Mihai SPECIALIST. Stefan Bercea este foarte priceput si in pregatirea gustarilor reci din carne de vanat Maestru. Stefan Bercea are in palmares numeroase medalii castigate la concursurile internationale de gastronomie Alexandra Nastase A participat la numeroase concursuri culinare internationale si a adus in tara medalii pe banda rulanta. Stefan Bercea este capitanul echipei de bucatari a Romaniei si poate fi considerat, fara doar si poate, cel mai experimentat specialist in prepararea carnii de vanat. Barbatul pregateste bucate din carne de cerb, mistret, iepure si fazan de aproape 30 de ani. Stefan Bercea lucreaza la un renumit restaurant din statiunea Predeal, unde a reusit rapid sa isi incante clientii cu cele mai alese bucate, dar si cu adevarate delicatese din carne de rata, bibilica sau strut. Specialitatea sa este, insa, „ospatul vanatorului”, un preparat facut dupa reteta proprie, din carne de cerb, care se serveste intr-un vas din ceramica cu capac din aluat. „Este un fel de mancare inventat de mine acum zece ani si cu aceasta specialitate l-am surprins si pe regele Mihai. Este deosebit de gustos si in Predeal este singurul loc din tara unde se prepara”, ne-a spus Bercea. Capitanul echipei de bucatari a adaugat ca secretul pentru a gati vanat l-a aflat in Germania, prin anii ?80, cand a si lucrat in aceasta tara. Pe langa pasiunea sa pentru arta culinara, Stefan Bercea mai are ca hobby, ceea ce merge manusa cu meseria sa, vanatoarea. Foto: Laura Dobre