Pe teritoriul Romaniei exista locuri in care realitatea si paranormalul se impletesc, zone incarcate de mister despre care vorbesc legendele vehiculate pe cale orala sau cartile de referinta ale unor reputati cercetatori. CANCAN de Weekend face o trecere in revista a celor mai tainice locuri ale tarii noastre, cu aportul avizat al lui Oreste Scarlat Teodorescu, realizatorul emisiunii "Codul lui Oreste".
Bucegii, sanctuar dacic sau baza secreta pentru extrateresti?
Legendele vorbesc despre Muntii Bucegi ca despre un urias sanctuar dacic, piatra de temelie a poporului roman. Intregul lant carpatic ar fi strabatut de tuneluri lungi de sute de kilometri, uriase caverne facute de mana omului sau de forte ale naturii regasindu-se in Bucegi. In povestile fantastice se pomeneste si de Sfinx, megalitul de opt metri inaltime si 12 metri latime, situat pe platoul Bucegilor, la o altitudine de 2.216 de metri, sub care s-ar afla ramasitele unei civilizatii extraterestre. Dincolo de aceste mituri, pe creste precum Omu, Batrana si Doamnele s-a constatat, in urma masuratorilor radiestezice, o intensitate extraordinara a radiatiilor, valorile inregistrate aici fiind cu mult peste cele normale. Oamenii povestesc si despre vindecari miraculoase care s-ar fi petrecut in zona. Exista aici si un izvor cu apa pura, care se „alimenteaza” de la un urias lac subteran. Studiile cercetatorilor romani si francezi, realizate pe parcursul mai multor perioade, au relevat faptul ca incarcatura de bacterii din apa acestui izvor este zero, fenomen unic in lume.
Oreste Teodorescu, realizatorul emisiunii „Codul lui Oreste” de la Antena 2 si membru fondator al Grupului Paracelsus, grup cu activitate in zona spirituala, ne-a povestit despre fascinantii Bucegi: „In toate culturile lumii, muntii sunt lacasul zeilor. In mitologia noastra traditionala, in Muntii Kogayon (n.r. – muntele sacru al dacilor. Se pare ca in limba geto-dacilor, Kogayon se referea chiar la Sfinxul din Bucegi) salasluieste Zamolxe. Si astazi sunt urmasii solomonarilor (n.r. – asceti descendenti ai preotilor geto-daci. Traditia romaneasca nu pune la indoiala existenta unor ultimi solomonari, existand marturii in acest sens din Ardeal si Bucovina) care spun ca, in anumite perioade din an, coboara Mosul (n.r. – Zamolxe) printre oameni, „din varful muntelui”. De la Densusianu (n.r. – Nicolae Densusianu, istoric, autorul monumentalei lucrari „Dacia preistorica”) incoace, trecand prin Vasile Parvan (n.r. – istoric si arheolog, autorul lucrarii „Getica”), s-a nascut teoria ca in zona Carpato-Danubiano-Pontica a aparut prima civilizatie umana, iar Bucegii cu Babele si Sfinxul sunt „vestigiile” venirii zeilor pe pamant! Daca citim si teoriile din cartile lui Radu Cinamar (n.r. – un autor enigmatic si controversat care scrie sub acest pseudonim pentru a se proteja, spune el, de serviciile secrete) ne putem imagina ca Bucegii sunt niste munti artificiali, creati de extraterestri, care mascheaza o uriasa baza secreta! Intre fictiune si realitate, muntii vor fascina intotdeauna imaginatia oamenilor!”
Padurea Baciu, o poarta spre o alta dimensiune
Situata pe coasta unui deal, la cativa kilometri de Cluj-Napoca, padurea Hoia-Baciu pare o intindere de copaci oarecare. O data ce te apropii, te frapeaza aspectul trunchiurilor stejarilor sai, subtiri, pricajite si contorsionate, cei mai chinuiti copaci fiind aceia care, in loc sa se inalte, si-au intors varful in pamant. Caracterizata de fenomene inexplicabile, padurea Baciu e considerata o poarta spre o alta dimensiune. Nu doar traditiile locale vorbesc despre intamplarile la granita dintre vizibil si invizibil care se petrec in aceasta padure si despre straniile aparitii semnalate aici. Multi cercetatori clujeni, printre care biologul Alexandru Sift si profesorul Adrian Patrut, si-au dedicat viata studierii fenomenelor iesite din comun din padurea Baciu. Zeci de mii de fotografii facute de acestia au surprins prezenta unor structuri care nu se pot vedea cu ochiul liber, in zone precum Poiana Rotunda, Dealul Hoia, Valea Haitasului si Gura Baciului. Cele mai multe dintre OZN-urile „invizibile” apar in fotografii sub forma unor globuri care iradiaza o luminiscenta laptoasa. Alteori pot fi observate sub forma unor grupuri care alcatuiesc structuri complexe. Si asta nu-i tot. Animale neobisnuite si fiinte ciudate, cu aspect humanoid, au fost vazute, de data asta cu ochiul liber, in acest loc. „Episodul” fiintelor cu aspect humanoid, de 1,3 – 1,4 m inaltime, care s-au ridicat de la pamant in niste clopote translucide ce s-au facut invizibile in cateva secunde este relatat de cercetatorul Adrian Patrut in lucrarea sa, „Fenomenele de la padurea Hoia-Baciu”. „Intr-adevar, padurea Baciu este un loc misterios. Noaptea se vad sfere de lumina colorate ce „danseaza” printre copacii care, oricum, au niste forme ciudate, de parca ar fi fost intorsi de niste valuri foarte puternice de energie. Am trait si eu emotii intense la Baciu si confirm, prin propriile experiente, ineditul si farmecul locului!”, ne spune Oreste Teodorescu.
Dobrogea, tinutul in care a propovaduit Apostolul Andrei
Exista si alte locuri in „Gradina Maicii Domnului” despre care se stiu mult prea putine. „Stim foarte putine despre Dobrogea, locul unde a propovaduit Buna Vestire Apostolul Andrei”, ne ofera Oreste un prim exemplu. Manastirea „Pestera Sfantului Andrei” este, de altfel, prima biserica crestina de la noi. Despre cum a fost descoperita pestera nu se stie mare lucru, pentru ca Dobrogea a fost pentru o perioada de 400 de ani, pana la Razboiul de independenta din 1877, sub stapanirea otomana. Se spune ca preotii cultului local, numiti „sfinti” in balada Sfantului Andrei, l-au primit cu dragoste in mijlocul lor pe Apostolul Andrei, primul ucenic al lui Iisus, care ajunsese pe meleagurile Dobrogei propovaduind cuvantul Evangheliei Mantuitorului. Ei i-au oferit gazduire in grota venerata astazi de crestini. In biserica din pestera, in pronaos, intr-o nisa, se afla un pat, scobit initial in piatra, despre care traditia spune ca pe el se odihnea Apostolul Andrei, cel care avea sa devina ocrotitorul Romaniei. Cei aflati in suferinta vin aici sa se aseze pe „patul sfantului” pentru a se insanatosi. De altfel, in decursul anilor, in acest loc s-au savarsit numeroase vindecari miraculoase. Pestera Sfantului Andrei este situata in apropierea comunei Ion Corvin, din judetul Constanta. (va urma)