Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat astazi stadiul lucrarilor la Academia de Tenis, un proiect dezvoltat de Primaria Capitalei in cadrul Complexului Sportiv „ Lia Manoliu”.
Primarul a declarat ca principala preocupare a Municipalitatii bucurestene pentru aceasta zona este construirea unei infrastructuri sportive competitive pe plan internaţional. „Asa cum am promis inca din momentul construirii Arenei Nationale, ne preocupam de refacerea si dezvoltarea intregului complex Lia Manoliu. Ne preocupa nu doar sportul de performanta, ci si sportul de masa. Pentru ca un popor care face sport este un popor sanatos!”, a declarat Sorin Oprescu.
Primarul Capitalei a mai explicat ca lucrarile la Academia de Tenis au demarat la inceputul lunii iulie si constau in constructia a 6 terenuri de tenis, precum si a doua cladiri anexa, care adapostesc majoritatea functiunilor ce tin de activitatea sportiva.
Primarul General a adaugat ca in aceasta toamna vor incepe lucrarile si la Sala Polivalenta si ca pentru Patinoarul Flamaropol se deruleaza in acest moment procedura de evaluare a ofertelor .” Pentru Sala Polivalenta suntem la finalul procedurii de evaluare a ofertelor, autoritatea contractanta urmand a desemna oferta castigatoare, in zilele urmatoare. Propunerea de investitie consta in construirea unei Arene Multifunctionale la nivelul standardelor internationale contemporane, pe un teren aflat in proprietatea Municipiului Bucuresti, in cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu, in suprafata de 4,5 ha. In ceea ce priveste patinoarul Mihai Flamaropol, ne dorim realizarea unui patinoar modern dotat si echipat la standarde de inalta calitate si includerea acestuia intr-un circuit public permanent”.
– valoarea totala a contractului este de 4.532.710,70 lei fara TVA;
– Lucrarile au demarat la inceputul lunii iulie
Prin proiect se propune realizarea a 6 terenuri de tenis, precum si a doua cladiri anexa care adapostesc majoritatea functiunilor ce tin de activitatea sportiva. Terenurile sunt cuplate doua cate doua si au prevazute gradene pe laturile lungi. In total exista 6 grupari de gradene a cate 3 randuri de scaune ce totalizeaza 1152 de locuri. Pe primul rand de gradene, pe zona centrala s-au asigurat 23 de scaune, cu un grad de confort mai ridicat. Intre terenuri, pe latura scurta exista circulatii cu latimea de 6.30 metri.
Corpul principal de cladire, aflat la intrarea in academie, contine o zona de lobby cu receptie si mic magazin de material sportiv, o cafeteria cu bar si depozit pentru bar, vestiarele cu grupuri sanitare dedicate si dusuri, cabinet medical si grupul sanitar pentru clienti si personal. Cafeteria beneficiaza de o terasa exterioara, acoperita, generoasa si deschisa spre terenurile de tenis si circulatie pietonala.
Citeste si
Grupuri sanitare pentru vizitatori sau sportivi.
Cele 6 terenuri de tenis sunt asezate pe orientarea nord-sud pentru a asigura conditii optime pentru desfasurarea jocului. Se prevad 3 tipuri de suprafete de joc: zgura, acrilic multistrat cu baza cauciucata si prefabricat din cauciuc, cate una pentru fiecare 2 terenuri. Suprafetele sunt certificate ITF si respecta toate cerintele caietului de sarcini.
L.L