Medicii va sfatuiesc sa nu pierdeti niciun mic dejun si sa consumati fructe bogate in fibre, ca merele si portocalele. Andrei Sion Din ce in ce mai multe persoane au probleme de sanatate din cauza nerespectarii orelor de masa recomandate de medici si a alimentelor pe care le consuma. Expertii nutritionisti de la cotidianul „Times of India” vin cu o serie de sfaturi pentru planificarea eficienta a meselor. Iata care sunt acestea: In primul rand, nu pierdeti niciun mic dejun! Pentru o masa cat mai benefica, diminetile ar trebui incepute cu un ou fiert, servit cu o felie de paine din grau integral, dupa care se recomanda o portie de fructe. Acest meniu bogat in proteine va preveni instalarea foamei pana mai tarziu in timpul zilei si va va umple de energie. Pentru a va mentine sanatatea in forma, medicii recomanda cinci mese pe zi, adaugand doua mese mici intre micul dejun, pranz si cina. Aceasta dieta va va pastra energia pentru toata durata zilei si va mentine eficienta metabolismului. La gustari, consumati fructe bogate in fibre, cum ar fi merele si portocalele. Un alt sfat important este sa va feriti de grasimile ascunse din meniurile restaurantelor. Supele cremoase, painea alba, produsele de patiserie si salatele care folosesc maioneza ca umplutura adauga grasimi periculoase alimentelor. In schimb, consumati supe usoare si inlocuiti maioneza din salate cu condimente aromate, cum ar fi lamaia, otetul, ceapa si usturoiul. Alt sfat este sa cereti alimente la gratar, la cuptor sau fierte in loc de cele prajite. De asemenea, nu consumati alimente rafinate, deoarece cresc secretia de insulina din organism. De aceea, inlocuiti faina rafinata cu faina integrala si zaharul rafinat cu miere sau gem. Previziune